Jarkko Tervonen

Maantiepyörälenkki Tyrnävälle

28.10.2017

Cuben uusittu ohjaamo punaisine tankoteippeineen ja vaijerin kuorineen

Alunperin oli tarkoitus lähteä ajamaan tuo viikko sitten kesken jäänyt Joutsenreitti. Näytti kuitenkin siltä, että ilma olisi kohtalaisen lämmin (pari astetta) eikä vettä tulisi aivan mahdottomasti. Päätin, että jos kävisi tekemässä 50-60 kilometrin maantielenkin.

Vajaan tunnin polkemisen jälkeen alkoi kuitenkin sormet ja jalat jäätymään, joten ajatus kolmen tunnin lenkistä piti hylätä. Kuitenkin niin pitkälle olin ehtinyt, että takaisin päin kääntyminen ei ollut mielekästä. Puolet matkasta ajoin vastatuuleen noin 26 kilometrin tuntinopeutta. Takaisinpäin tullessa vauhti pysyi helposti 30-35 kilometrin tuntinopeudessa. Loppua kohti piti kuitenkin alkaa himmailemaan ettei jalat jäätyisi tyystin.

Pakko lähteä ostamaan ne talvipyöräilykengät sekä vielä yhdet hanskat. Foxin takki ja Gore Bike Wearin housut toimivat mainiosti ja pitivät kropan lämpimänä.