Jarkko Tervonen

Hiihtoladut Liminka: Rantakylän hiihtolatu

22.1.2021

Limingan Rantakylän hiihtoladun maalialue

Limingan hiihtomekka sijaitsee Rantakylästä, jonne on noin kolme ja puolikilometriä Limingan keskustasta. Talvella alueelta löytyy hiihtolatujen lisäksi hiihtomaa / mäenlaskupaikka, nuotiopaikkoja, avantouintipaikka ja maastopyöräilyreittejä. Hiihtäjille alueelta löytyy metsälenkki, mistä löytyy kolmen ja viiden kilometrin vaihtoehdot. Kilpatyylin laduista löytyy 1, 2, 3 ja 5 kilometrin variaatiot.

Alueen pääparkkipaikka on hyvä paikka lähteä hiihtämään. Parkkipaikan vieressä on opastaulu, josta voi tarkistaa alueen reitit. Mutta valitettavasti varsinkin hämärällä reittiopasteita on vaikea havaita. Kilpahiihtolatu lähtee maali / lähtöalueelta ja alussa hiihdetään samaan suuntaan kierrokselta tulijoiden kanssa, mitä tulee varoa.

Kilpahiihtoreitiltä löytyy korkeuseroja mutta nousut ja laskut ovat verrattaen helppoja. Baanat ovat leveitä eikä suuremmatkaan hiihtäjämäärät aiheuta ongelmia.

Jos talviolosuhteet sallivat, Rantakylästä pääsee hiihtäen Liminganlahden luontokeskukselle ja sitä kautta meren jäälle. Tätä kautta pääsee Limingan kirkonkylän hiihtoladuille sekä Tupoksen, Kempeleen ja Oulunsalon hiihtoladuille.

Ajantasaisimmat tiedot löytyvät Oulun alueen kunnossapitojärjestelmästä.