Jarkko Tervonen

Hiihtoladut Kempele: Köykkyri

25.1.2021

Kempeleen Köykkyrin hiihtoladun lähtö- ja maalialue

Köykkyri on Kempeleen toinen urheilupaikka keskittymä, jossa sijaitsee myös kylän parhaat hiihtoladut. Hiitämisen lisäksi alueella on Suomen pienin laskettelukeskus, frisbeegolf-rata, porrastreenimahdollisuus ja paljon polkuja muuhun käyttöön.

Alueella on valaistu noin viiden kilometrin mittainen kilpalatu, mistä löytyy haastavia nousuja ja laskuja. Varsinkin Pyrinnön majan vierestä tulevassa laskussa kannattaa olla varovainen ennen siltaa.

Valaistun ladun lisäksi on valaisematon Pertinlenkki, jonka varrella on Marjakammi-niminen, jossa voi tehdä tulet ja nauttia eväistä. Lenkin varrella Metsärinteen päässä on myös toinen tulentekopaikka. Molemmissa puiden saatavuus on välillä vähän kehno. Varsinkin Metsärinteen tulentekopaikalla.

Pertinlenkkiltä pääsee latuja pitkin Ketolanperälle ja Juurussuon kylätalolle. Alueelta lähtee myös erillinen koiralatu, jossa voi hiihdellä koirien kanssa.

Pohjoiseen Köykkyristä lähtee yhdysladut kohti Oulua, mistä pääsee latuja pitkin aina Raksilaan asti. Pienillä kävelysiirtymillä aukeaa tiet aina Jääliin ja Pateniemeena asti.

Ajantasaisimmat tiedot löytyvät Oulun alueen kunnossapitojärjestelmästä.