Jarkko Tervonen

20. Tahko MTB ajettu

4.7.2018

Canyon-maastopyörät Tahko MTB:n jälkeen

Viikonloppuna järjestettiin kahdeskymmenes Tahko MTB -maastopyöräkilpailu, joka tosin minulle oli ensimmäinen kerta, kun ajoin Tahkolla maastopyörällä. Tämän lisäksi ensimmäistä kertaa ajoin ns. täyden matkan kisan eli 60 kilometriä. Pitkään näytti siltä, että kilpailu tultaisiin ajamaan rankassa vesisateessa, mutta onneksi sateiden saapuminen Tahkolle aikaistui ja käytännössä perjantai-illan jälkeen Tahkolla ei satanut vettä.

Sanerall MTB Cupin Iinatin osakilpailu

21.6.2018

Sanerall MTB Cup Iinatti

Eilen ajettiin entisen Iinatin moottoriradan alueella Sanerall MTB Cupin kolmas osakilpailu, jonka järjestämisvastuussa oli Paksukumi Team. Olihan nämä itselläkin suunnitelmissa ajaa, mutta ensimmäisen kierroksen aikaan vointi ei ollut mikään paras ja toiselle kierrokselle en olisi päässyt muutenkaan. Kävin kuitenkin katsomassa tätä kolmatta osakilpailua, joten tavoitteet melkein saavutettu tämänkin osalta :)

Kaupunkipyöräilyä pääkaupunkiseudulla

19.6.2018

HSL:n Alepa-pyörän ohjaamo

Kävin viikko sitten työasioiden tiimoilta pääkaupunkiseudulla. Mitään tiukkaa aikataulua minulla tällä reissulla ei ollut, joten päätin kokeilla HSL:n kaupunkipyöriä ajaessani Hietalahdesta toimistolle Espooseen. Mitään erityisiä ennakko-odotuksia minulla ei pyöristä ollut, mutta silti koko konsepti yllätti.

Pyöräretki Vaalaan

5.6.2018

Kempele - Muhos - Nuojua - Kylmälänkylä - Tyrnävä - Kempele -pyöräretki

Pyöräilykausi ei ole lähtenyt aivan niin innokkaasti kuin oli ollut tarkoitus. Vaikka ilmat ovat olleet mitä mainioimmat niin kilometritavoitteista ei ole aivan täysin pystynyt pitämään kiinni. Toukokuun alussa pidin ensimmäisen puoliskon kesälomasta ja kävin viettämässä aikaa viikon verran Saarenmaalla. Siellä pyöräilyä tuli muutama tunti, kun kävimme ajelemassa Kuresaaressa polkupyörillä. Keskustaan matkaa oli 14 kilometriä suuntaansa ja lisäksi siihen keskustassa ympäriinsä ajelut. Tämän lisäksi kävelyä tuli paljon.

Hiihtokausi taputeltu

24.4.2018

DT Swiss X 1700 SPLINE kiekkojen litkuttaminen

Viime viikonloppuna suuntasin Vuokattiin tarkoituksena hiihdellä viimeiset hiihdot perjantain ja sunnuntain aikana. Loppujen lopuksi säät eivät oikein olleet kohdallaan hiihtämistä silmällä pitäen. Perjantaina satoi vettä koko illan ja lauantaina oli lämmintä niin paljon, että ladut olivat melko pehmeät. Kävin hiihtämässä lauantaina perinteistä 14 kilometrin lenkin perinteistä. Pehmeiden latujen kanssa sai olla tarkkana. Tulipa yhdet pannutkin vedettyä lähes 40 km / h vauhdeista.

Päivitys kirjoitustauon jälkeen

12.3.2018

Vuokatin Aurinkolatu

Kylläpä on ollut kiirettä viimeisen neljän viikon aikana. Tänä aikana on tullut reissupäiviä useampia, jotka tuntuvat kuormittavammilta kuin joskus muinoin, jolloin tuli matkusteltua ympäri Suomea useammin. Tämä ei onneksi ole vienyt liiaksi aikaa treenailulta vaan kymmenkunta tuntia on tullut viikottain hiihdeltyä.

Tervahiihto 2018

5.3.2018

Tervahiihto 2018 Muhoksen lähtö

Yksi talven päätähtäimistä oli osallistua Tervahiihtoon 55 kilometrin perinteiselle matkalle. Ilmoittauduin retkisarjaan, mutta olin lähellä kysellä mahdollisuutta sarjan vaihtamiseen pykälää ylemmäksi. Reilua viikkoa ennen tapahtumaa iski kuitenkin flunssa ja muutamaa päivää ennen starttia tuntui vielä 10 kilometrin hiihtäminen kovin raskaalta.

Neljä olutta / Neljä ruokalajia / Neljä Nikkasen valintaa

20.2.2018

Rooster Tasting

Kaveri vinkkasi jokin viikko Roosterissa järjestettävästä tasting-tilaisuudesta, jossa olisi tarjolla ruokaa neljän eri oluen sekä neljän Nikkasen valinnan kanssa. Arvatenkin 13 viskiaiheista kirjaa kirjoittanut Nikkanen olisi valinnut tilaisuuteen neljä ruokiin ja olusiin sopivaa viskiä. Mutta näistähän ei saa hiiskua etukäteen. Ilmoittauduin heti tilaisuuteen.

Viikon 5 treeniloki

5.2.2018

Rossignolin voitelupöytä

Olipa viime viikolla loistavat hiihtosäät melkein läpi viikon. Aurinkoa riitti ja piti käydä pari kertaa kesken työpäivän nopea lenkki heittämässä. Viikon kruunasi lauantain hiihtolenkki Nilsiästä Tahkolle ja takaisin. Erittäin mukavaa hiihdellä uusissa ja ennen kaikkea vaihtelevissa maastoissa.

Viikon 4 treeniloki

29.1.2018

Oulunsalon hiekkamontut talvella

Viime viikon lenkit eivät olleet kovin laadukkaita johtuen siitä, että kokeilin eri keleillä hiihtämistä. Viikko oli hyvin poikkeuksellinen, koska maannantaina hiihdin -25 asteen pakkasessa. Tiistainakin taisi olla -17 astetta pakkasta mutta torstaina hiihdettiin jo plussakeleissä lumen ollessa -2 asteista.