Jarkko Tervonen

Päivitys kirjoitustauon jälkeen

12.3.2018

Vuokatin Aurinkolatu

Kylläpä on ollut kiirettä viimeisen neljän viikon aikana. Tänä aikana on tullut reissupäiviä useampia, jotka tuntuvat kuormittavammilta kuin joskus muinoin, jolloin tuli matkusteltua ympäri Suomea useammin. Tämä ei onneksi ole vienyt liiaksi aikaa treenailulta vaan kymmenkunta tuntia on tullut viikottain hiihdeltyä.

Tervahiihto 2018

5.3.2018

Tervahiihto 2018 Muhoksen lähtö

Yksi talven päätähtäimistä oli osallistua Tervahiihtoon 55 kilometrin perinteiselle matkalle. Ilmoittauduin retkisarjaan, mutta olin lähellä kysellä mahdollisuutta sarjan vaihtamiseen pykälää ylemmäksi. Reilua viikkoa ennen tapahtumaa iski kuitenkin flunssa ja muutamaa päivää ennen starttia tuntui vielä 10 kilometrin hiihtäminen kovin raskaalta.

Neljä olutta / Neljä ruokalajia / Neljä Nikkasen valintaa

20.2.2018

Rooster Tasting

Kaveri vinkkasi jokin viikko Roosterissa järjestettävästä tasting-tilaisuudesta, jossa olisi tarjolla ruokaa neljän eri oluen sekä neljän Nikkasen valinnan kanssa. Arvatenkin 13 viskiaiheista kirjaa kirjoittanut Nikkanen olisi valinnut tilaisuuteen neljä ruokiin ja olusiin sopivaa viskiä. Mutta näistähän ei saa hiiskua etukäteen. Ilmoittauduin heti tilaisuuteen.

Viikon 5 treeniloki

5.2.2018

Rossignolin voitelupöytä

Olipa viime viikolla loistavat hiihtosäät melkein läpi viikon. Aurinkoa riitti ja piti käydä pari kertaa kesken työpäivän nopea lenkki heittämässä. Viikon kruunasi lauantain hiihtolenkki Nilsiästä Tahkolle ja takaisin. Erittäin mukavaa hiihdellä uusissa ja ennen kaikkea vaihtelevissa maastoissa.

Viikon 4 treeniloki

29.1.2018

Oulunsalon hiekkamontut talvella

Viime viikon lenkit eivät olleet kovin laadukkaita johtuen siitä, että kokeilin eri keleillä hiihtämistä. Viikko oli hyvin poikkeuksellinen, koska maannantaina hiihdin -25 asteen pakkasessa. Tiistainakin taisi olla -17 astetta pakkasta mutta torstaina hiihdettiin jo plussakeleissä lumen ollessa -2 asteista.

Viikon 3 treeniloki

24.1.2018

Oulunsalon hiekkamontut talvella

Vuoden toinen viikko jatkettiin hiihtäen, kun se nyt tahtoo toimia mukavasti. Koko viikko oli hakemista sopivan lenkin löytämiseksi. Taidan alkaa hiihtämään Sarkkiranta - Niittyranta - Letto - Sarkkiranta lenkin ja lisäksi vielä muutaman kierroksen Sarkkirannan urheilualuetta ympäri. Näin lenkille tulee helposti matkaa pari kymmentä kilometriä ja lisäksi lopussa voi helposti kiertää parin kilometrin lenkkiä niin monta kertaa kuin hyvältä tuntuu.

Viikon 2 treeniloki

15.1.2018

Oulunsalon hiekkamontut talvella

Ensimmäinen viikko meni remontoidessa ja tulevaa suunniteltaessa. Mitään kummempia uudenvuodenlupauksia en tehnyt. Ainoastaan yritän alkaa venyttelemään enemmän. Toinen viikko meni vähän niin kuin vanhasta muistista. Hiihtoa matalilla ja vielä matalimmilla sykkeillä. Yritän tässä jotain järkeä saada näihin treeneihin viimeistään ensi kuuhun mennessä.

Joulun viettoa maalla

28.12.2017

Korvenkylä

Tänä vuonna joulu osui viikonlopulle niin, että normaali viikonloppu jatkui parilla päivällä. Matkasimme jo torstai-iltana Nilsiän suuntaan tehden etätöitä perjantain. Lauantai kului tuttujen kanssa kuulumisia vaihtaessa ja illalla syötiin ensimmäinen joululounas kynttilän valossa lumimyrskyn katkoessa sähköt muutamaksi tunniksi.

Viikon 51 treeniloki

26.12.2017

Nilsiän Halssin hiihtostadion

Joulua edeltävä viikko on aiheuttanut pientä kiirettä. Muutamia kauppareissuja ja lisäksi aloin remontoimaan pintoja yhteen makuuhuoneeseen. Lisäksi viikonloppuna alkoi sukulointikierros. Kuitenkin kohtalaisen hyvät treenit tässä välissä ehti tekemään.

Viikon 50 treeniloki

19.12.2017

Strava Heat Map

Pakko se on myöntää, että loppuvuoden kiireet alkavat verottamaan. Osaltaan myös se, että taisin viime viikolla vähän turhan kovasti aloittaa treenaamisen flunssan jälkeen.