Pannut Haukiputaalla

6.11.2017

Uusi viikko ja uudet kujeet. Päivällä oli sen verran lämmintä, että ajattelin jotain mukavaa 60 kilometrin lenkkiä tälle päivälle maanteitä pitkin. Vielä kolmen neljän aikaan satoi kovasti vettä, mutta illaksi lupasi loppuvan.

Nopea lenkki ampumaradalle

2.11.2017

Tuli hieman yllättävää iltaohjelmaa, mutta sain kuitenkin mahdutettua melkein puolitoista tuntia maastopyöräilyä. Eksyin vahingossa Köykkyrissä pyöriessäni Metsärinteen taaka lähtevälle Kangastielle. Aivan uusi löytö minulle.

Hiihtokauden avaus

1.11.2017

Keskiviikkoaamuna hieman laiskemmin liikenteeseen. Muutama työmaili ennen seiskaa, mutta sitten alkoi laiskottamaan. Ajattelin pitkästä aikaa käydä kauhomassa Raksilan uimahallilla. Matkan suhteen menin melko alkumetreillä laskuissa sekaisin, mutta aikaa altaassa vietin 55 minuuttia. Illalla ajattelin käydä avaamassa tämän talven hiihtokauden.

Vaihteeksi työmatkapyöräilyä

31.10.2017

Oli tarkoitus vähentää työmatkapyöräilyä ja keskittyä näihin parin tunnin lenkkeihin muutaman viikon ajan. Vaan enpä malttanut olla lähtemättä pyörällä töihin ja testata uusia talvikenkiä kahdeksan asteen pakkasessa. Säätiedotus lupasi pakkasta koko päiväksi, joten uskallauduin Cubella ja kesärenkailla liikenteeseen. Tuleepa testattua tämäkin.

Voitietä Murtoon

31.10.2017

Lauantain maantielenkki sinetöi päätöksen, että paremmat kengät talvikäyttöön täytyy saada. Kävin sitten hakemassa norjalaiselta 45NRTH:n Japanther -talvipyöräilykengät. Kengät tuntuivat hiukan muovisilta, mutta silti paljon lämpimimmiltä kuin muut omistamani pyöräilykengät. Valitsin kooh 48, jotta kengän sisään mahtuu vähän paksumpi sukka. Pykälää pienempi koko olisi ollut juuri sopiva kesäkengäksi.

Maantiepyörälenkki Tyrnävälle

28.10.2017

Alunperin oli tarkoitus lähteä ajamaan tuo viikko sitten kesken jäänyt Joutsenreitti. Näytti kuitenkin siltä, että ilma olisi kohtalaisen lämmin (pari astetta) eikä vettä tulisi aivan mahdottomasti. Päätin, että jos kävisi tekemässä 50-60 kilometrin maantielenkin.

Maastopyörälenkki Mourunkiin

28.10.2017

Olipa mukava huomata, että torstaina muutaman korttelin välin juostessa meno tuntui todellakin kevyemmältä kuin aiemmin. Taitaa nämä puolentoista parin tunnin lenkit tehota. Perjantaina odottelinkin töissä innolla iltalenkille pääsyä. Ennen sitä piti kuitenkin haravoida piha ennen illan lumisateita.

Maastopyöräilyä Rokualla ja Kempeleessä

25.10.2017

Tiistaina ajeltiin Vaalaan ja tämä hurja tunnin ajomatka alkoi väsyttämään niin, että päätin skipata treenin. Menihän tuon mökin lämmittämiseen ja etenkin saunan lämmittämiseen jo jonkin aikaa. Ehkä parempi näin. Seuraavana päivän oli ohjelmassa etätöitä, mutta ajattelin käydä ruokatauolla ajelemassa Rokualla.

Vaihteeksi peruslenkkiä Sarkkirannassa

23.10.2017

Maanantai ja paluu arkeen. Pyörään Maxxiksen Ardentit takaisin alle, jotka nousikin valssille ongelmitta. Eturenkaan kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta takarengasta piti pyöritellä vähän enemmän, mutta sekin rauhottui lopulta. Päätös: Ei enää Schwalben renkaita tähän talouteen.

Limingan maastopyöräreitit

23.10.2017

Lauantai iltana sain Canyonin nippuun uusilla osilla ja litkutetuilla renkailla. Sunnuntaina pakkasin toiveikkaana evästä reppuun ja pyörän auton perään ja suuntaisin Limingan maastopyöräreiteille. Optimistisena vaikka takarenkaasta oli hävinnyt ilmaa yön aikana. Tarkoitus oli ajaa 80 kilometriä pitkä Joutsenreitti.