Jarkko Tervonen

Pikainen maastolenkki

15.11.2017

Sarkkirannan grindausta

Niinhän se meni, että lihakset olivat todella jumissa puiden kantamisesta tiistaina ja lenkkeily siirtyi keskiviikolle. Aamulla uintia 45 minuuttia ja illalla ehdin kotiin vasta kuuden aikaan. Auton öljyjen vaihto venähti ja ennen pyörälenkkiä piti vielä ihmetellä kaverin uusia pyörähankintoja.

Maastopyörä taas iskussa

14.11.2017

Sarkkirannan grindausta

Uusi viikko ja uudet kujeet. Sunnuntaina rihtasin Canyonin takakiekon ja kirrasin pinnat iskuun. Takanavassa on silti välystä, mutta se ei enää ajaessa lenua kuten ennen. Takarenkaan litkutus taas aiheutti omat haasteensa ja lähellä oli, että viikon aloituslenkki siirtyisi tiistaille vaan lopulta rengas alkoi pitämään ja matkaan päästiin.

Kalusto-ongelmia

10.11.2017

Selfie öissä

Ei ole kuntotreenauksen suhteen tämä viikko ollut mitenkään rapoinen. Maanantaina iltapakkaset yllättivät ja tekivät ajosta varovaista. Keskiviikkona ei uima-altaassa mahtunut oikein uimaan. Keskiviikkona maastopyörän takakiekko oli sen verran löysä, että lenkki jäi keksen. Kaiken kruunasi se, että nyt torstaina lenkin keskeytti rengasrikko litkutetusta sisärenkaasta huolimatta.

Pannut Haukiputaalla

6.11.2017

Uusi viikko ja uudet kujeet. Päivällä oli sen verran lämmintä, että ajattelin jotain mukavaa 60 kilometrin lenkkiä tälle päivälle maanteitä pitkin. Vielä kolmen neljän aikaan satoi kovasti vettä, mutta illaksi lupasi loppuvan.

Nopea lenkki ampumaradalle

2.11.2017

Kangastie valossa

Tuli hieman yllättävää iltaohjelmaa, mutta sain kuitenkin mahdutettua melkein puolitoista tuntia maastopyöräilyä. Eksyin vahingossa Köykkyrissä pyöriessäni Metsärinteen taaka lähtevälle Kangastielle. Aivan uusi löytö minulle.

Hiihtokauden avaus

1.11.2017

Hiihtokauden 2017-2018 avaus

Keskiviikkoaamuna hieman laiskemmin liikenteeseen. Muutama työmaili ennen seiskaa, mutta sitten alkoi laiskottamaan. Ajattelin pitkästä aikaa käydä kauhomassa Raksilan uimahallilla. Matkan suhteen menin melko alkumetreillä laskuissa sekaisin, mutta aikaa altaassa vietin 55 minuuttia. Illalla ajattelin käydä avaamassa tämän talven hiihtokauden.

Vaihteeksi työmatkapyöräilyä

31.10.2017

Eilisen Strava-reitti

Oli tarkoitus vähentää työmatkapyöräilyä ja keskittyä näihin parin tunnin lenkkeihin muutaman viikon ajan. Vaan enpä malttanut olla lähtemättä pyörällä töihin ja testata uusia talvikenkiä kahdeksan asteen pakkasessa. Säätiedotus lupasi pakkasta koko päiväksi, joten uskallauduin Cubella ja kesärenkailla liikenteeseen. Tuleepa testattua tämäkin.

Voitietä Murtoon

31.10.2017

Eilisen Strava-reitti

Lauantain maantielenkki sinetöi päätöksen, että paremmat kengät talvikäyttöön täytyy saada. Kävin sitten hakemassa norjalaiselta 45NRTH:n Japanther -talvipyöräilykengät. Kengät tuntuivat hiukan muovisilta, mutta silti paljon lämpimimmiltä kuin muut omistamani pyöräilykengät. Valitsin kooh 48, jotta kengän sisään mahtuu vähän paksumpi sukka. Pykälää pienempi koko olisi ollut juuri sopiva kesäkengäksi.

Maantiepyörälenkki Tyrnävälle

28.10.2017

Cuben uusittu ohjaamo punaisine tankoteippeineen ja vaijerin kuorineen

Alunperin oli tarkoitus lähteä ajamaan tuo viikko sitten kesken jäänyt Joutsenreitti. Näytti kuitenkin siltä, että ilma olisi kohtalaisen lämmin (pari astetta) eikä vettä tulisi aivan mahdottomasti. Päätin, että jos kävisi tekemässä 50-60 kilometrin maantielenkin.

Maastopyörälenkki Mourunkiin

28.10.2017

Luminen tie Magic Shinen valossa

Olipa mukava huomata, että torstaina muutaman korttelin välin juostessa meno tuntui todellakin kevyemmältä kuin aiemmin. Taitaa nämä puolentoista parin tunnin lenkit tehota. Perjantaina odottelinkin töissä innolla iltalenkille pääsyä. Ennen sitä piti kuitenkin haravoida piha ennen illan lumisateita.