Jarkko Tervonen

Hiihtokauden avaus

1.11.2017

Hiihtokauden 2017-2018 avaus

Keskiviikkoaamuna hieman laiskemmin liikenteeseen. Muutama työmaili ennen seiskaa, mutta sitten alkoi laiskottamaan. Ajattelin pitkästä aikaa käydä kauhomassa Raksilan uimahallilla. Matkan suhteen menin melko alkumetreillä laskuissa sekaisin, mutta aikaa altaassa vietin 55 minuuttia. Illalla ajattelin käydä avaamassa tämän talven hiihtokauden.

Vaihteeksi työmatkapyöräilyä

31.10.2017

Eilisen Strava-reitti

Oli tarkoitus vähentää työmatkapyöräilyä ja keskittyä näihin parin tunnin lenkkeihin muutaman viikon ajan. Vaan enpä malttanut olla lähtemättä pyörällä töihin ja testata uusia talvikenkiä kahdeksan asteen pakkasessa. Säätiedotus lupasi pakkasta koko päiväksi, joten uskallauduin Cubella ja kesärenkailla liikenteeseen. Tuleepa testattua tämäkin.

Voitietä Murtoon

31.10.2017

Eilisen Strava-reitti

Lauantain maantielenkki sinetöi päätöksen, että paremmat kengät talvikäyttöön täytyy saada. Kävin sitten hakemassa norjalaiselta 45NRTH:n Japanther -talvipyöräilykengät. Kengät tuntuivat hiukan muovisilta, mutta silti paljon lämpimimmiltä kuin muut omistamani pyöräilykengät. Valitsin kooh 48, jotta kengän sisään mahtuu vähän paksumpi sukka. Pykälää pienempi koko olisi ollut juuri sopiva kesäkengäksi.

Maantiepyörälenkki Tyrnävälle

28.10.2017

Cuben uusittu ohjaamo punaisine tankoteippeineen ja vaijerin kuorineen

Alunperin oli tarkoitus lähteä ajamaan tuo viikko sitten kesken jäänyt Joutsenreitti. Näytti kuitenkin siltä, että ilma olisi kohtalaisen lämmin (pari astetta) eikä vettä tulisi aivan mahdottomasti. Päätin, että jos kävisi tekemässä 50-60 kilometrin maantielenkin.

Maastopyörälenkki Mourunkiin

28.10.2017

Luminen tie Magic Shinen valossa

Olipa mukava huomata, että torstaina muutaman korttelin välin juostessa meno tuntui todellakin kevyemmältä kuin aiemmin. Taitaa nämä puolentoista parin tunnin lenkit tehota. Perjantaina odottelinkin töissä innolla iltalenkille pääsyä. Ennen sitä piti kuitenkin haravoida piha ennen illan lumisateita.

Maastopyöräilyä Rokualla ja Kempeleessä

25.10.2017

Linnakankaan polut Magic Shinen valossa

Tiistaina ajeltiin Vaalaan ja tämä hurja tunnin ajomatka alkoi väsyttämään niin, että päätin skipata treenin. Menihän tuon mökin lämmittämiseen ja etenkin saunan lämmittämiseen jo jonkin aikaa. Ehkä parempi näin. Seuraavana päivän oli ohjelmassa etätöitä, mutta ajattelin käydä ruokatauolla ajelemassa Rokualla.

Vaihteeksi peruslenkkiä Sarkkirannassa

23.10.2017

Canyon Sarkkirannan valoissa

Maanantai ja paluu arkeen. Pyörään Maxxiksen Ardentit takaisin alle, jotka nousikin valssille ongelmitta. Eturenkaan kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta takarengasta piti pyöritellä vähän enemmän, mutta sekin rauhottui lopulta. Päätös: Ei enää Schwalben renkaita tähän talouteen.

Limingan maastopyöräreitit

23.10.2017

Cube Oulunsalon Varjakassa

Lauantai iltana sain Canyonin nippuun uusilla osilla ja litkutetuilla renkailla. Sunnuntaina pakkasin toiveikkaana evästä reppuun ja pyörän auton perään ja suuntaisin Limingan maastopyöräreiteille. Optimistisena vaikka takarenkaasta oli hävinnyt ilmaa yön aikana. Tarkoitus oli ajaa 80 kilometriä pitkä Joutsenreitti.

Canyonin päivitystä

21.10.2017

Shimano XT -jarrut ja SunRace 11-50t -pakka

Maastopyöränä minulla on Canyon Yellowstone 6.9 vuodelta 2013. Pyörä on aika alkuperäiskuntoinen. Voimansiirto oli päivitetty 1x10-järjestelmään ja satulatolppa sekä ohjaustanko vaihdettu. Oikeastaan ainoa asia mistä en ole tykännyt on olleet jarrut. Varsinkin takajarrun tehottumuus on häirinnyt pitkään.

Cyclocrossia Oulunsalossa

19.10.2017

Cube Oulunsalon Varjakassa

Eilen yritin päivitellä maastopyörääni, mutta en päässyt pesemistä ja purkamista pidemmälle. Tai no sen verran pääsin, että aloin litkuttamaan renkaita. Eihän se aivan niin helppoa ollut kuin olisi ajatellut ja koko käytettävissä oleva vapaa-aika meni siinä. Tämän vuoksi vuorossa oli lenkki Cubella.