Helmikuinen hiihtoretki Martimoaavalla

Kirjoitettu: 26.03.2014 23:01
Tagit:
martimoaapa,
hiihto,
retkeily,

Kirjoittelin tuonne Martimoaapa.comin puolelle helmikuisesta hiihtoretkestämme Martimoaavalla. Hiihdimme reitin Kivalon P-paikan laavu - Koivuselän autiotupa - Saunasaaren autiotupa - Kivalon P-paikan laavu. Retkellä olimme yötä Saunasaaressa, mikä onkin mukavan pieni autiotupa näin talvimajoittumiseen. Kannattaa käydä lukemassa tarina retkestä tuolta Martimoaapa.comin puolelta.

Lue koko kirjoitus...

Ford Focus ja etuvakaajan yhdystankojen vaihto

Kirjoitettu: 18.03.2014 23:19
Tagit:
ford focus,
etuvakaaja,
yhdystanko,
koiranluu,
vaihto,

Pari viikkoa sitten Ford Focus sai taakse uudet takaiskunvaimentimet. Seuraavaksi vuorossa oli etupäähän etuvaakaan yhdystankojen eli koiranluiden vaihto. Vasen yhdystanko oli väljä, mutta päätin vaihtaa samalla tangot molemmille puolille. Tämä on ammattilaiselle vajaan parin tunnin homma ja siltä se aluksi tuntuikin. Vaihtohan on todella helppoa, jos vain ruostuneet mutterit, joita on kaksi kappaletta per tanko, aukeavat helposti.

Lue koko kirjoitus...

Hävinneet Launchpad ikonit takaisin

Kirjoitettu: 13.03.2014 22:11
Tagit:
os x,
launchpad,
dock,
ikonit,
mavericks,

Jonkun aikaa ihmetellyt minne kaikki ikonit ovat hävinneet OS X:n Launchpad:lta. Ratkaisu löytyi Applen Support -keskustelualueelta. Eli ~/Library/Application Support/Dock hakemistosta pitää poistaa kaikki *.db -tiedostot ja tämän jälkeen käynnistää uudelleen Dock. Eli se tapahtuu Terminaalin kautta kirjoittamalla seuraavat kaksi komentoa:

Lue koko kirjoitus...

Ford Focus ja takaiskunvaimentimien vaihto

Kirjoitettu: 06.03.2014 12:31
Tagit:
ford,
focus,
iskunvaimennin,
iskari,

Käytin viime kuun alkupuolella kohta seitsemän vuotta käytössäni ollutta autoa huollossa. Ford Focus on vuosimallia 2003 ja mittariin on kertynyt 120 tuhatta kilometriä ja siinä määrin pientä vikaa, että korjauksille arvioitiin hintaa jonnekin 700 euron paremmalle puolelle. Tämä antoi kimmokkeen alkaa tekemään huollot jatkossa itse varsinkin, kun käytössä on nykyisin oma autotalli.

Lue koko kirjoitus...

Ensimmäinen patikointiretki Martimoaavalle

Kirjoitettu: 04.01.2014 08:00
Tagit:
retkeily,
martimoaapa,
martimoaapa.com,

Muistelin tuossa eilen valokuva-albumin kautta ensimmäistä patikointiretkeämme Martimoaavalle ja kirjoittelin siitä ensimmäisen osan meidän Martimoaapa.com -sivustolle. Täytyyhän se myöntää, että se oli TOP3-retkistä monessa mielessä. Sää oli loistava valokuvaamiseen tarjoten retken aikana erilaista valoa. Keli oli kuiva ja sopivan viileä. Tämän jälkeen olemme tehneet puolen kymmentä retkeä alueelle ja tullaan tekemään jatkossakin.

Lue koko kirjoitus...