iPhonen työkalusovellukset

Kirjoitettu: 19.11.2012 23:52
Tagit:
iphone,
app,
hyötyohjelmat,
työkalut,
chrome,
1password,
issh,
navigon,
things,
prowl,
growl,
flowdock,

Tässäpä lista käyttämistäni iPhonen työkalusovelluksista. Suurimman osan näistä olen löytänyt vuosia sitten enkä ole jaksanut korvaavia oikein etsiä. Muutenkin tuntuu, että iOS-softien hinnat ovat lähteneet nousuun siinä määrin etten uusia ihan helposti testiin ota. Jos löytyy parempia niin saa vinkata.

Lue koko kirjoitus...

Apache vaihtui Nginxiin helposti

Kirjoitettu: 15.11.2012 23:36
Tagit:
php,
apache,
nginx,
php-fpm,
wordpress,

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että vaihdan Apachen webbiserverin omilta palvelimilta Nginxiin ja alan tutustumaan sen käyttöön. Pari vuotta sitten sitä testasin hieman laihoin tuloksin. En vain saanut sitä toimimaan luotettavasti enkä muista enää miksi. Nginx (lausutaan Engine-X) on alunperin kehitetty venäläisen Rambler-sivuston pyörittämiseen. Nykyisin käyttö on laajentunut niin, että se on kolmanneksi suosituin www-palvelinohjelmistona. Nginxin etuna on nopeus ja se käyttää säästeliäästi resursseja.

Lue koko kirjoitus...

Monospace-fontit Sparrow-sähköpostiohjelmaan

Kirjoitettu: 03.10.2012 20:38
Tagit:
sparrow,
sähköposti,
ohjelma,
osx,

Sparrow-sähköpostiohjelma on vanha tuttu ja testattu viime talvena ilmaisella kokeiluversiolla. Ainoa puute oli se, että fontteja ohjelmasta ei voi säätää mieleisekseen. Luultavasti en pysty tottumaan koskaan muihin kuin monospace-fontteihin posteja kirjoittaessa.

Lue koko kirjoitus...

Uusi Myspace tulossa

Kirjoitettu: 27.09.2012 07:52
Tagit:
facebook,
myspace,

Myspace kilpaili vielä jokunen vuosi sitten Facebookin kanssa käyttäjämääristä. Nyt Facebook on mennyt Myspacesta reilusti ohi käyttäjämäärissä. Ja pitkään näytti, että Myspace kuihtuu pois. Uudet omistajat ovat olleet nyt vuoden verran talossa ja näyttää siltä, että palvelun kehittämiseen on tehty lujasti hommia. Myspace julkaisi esittelyvideon tulevasta faceliftistä. Näyttää kovasti, että uudistus ei ole pelkkä kasvojen kohotus. Vakuuttava video.

Lue koko kirjoitus...

Karttaselain tuo kaikki Suomen kartat taskuun

Kirjoitettu: 26.09.2012 09:00
Tagit:
karttaselain,
peruskartta,
kartta,

Viikonloppuna kuulin sovelluksesta, mistä olen vain haaveillut. Olen halunut Retkikartta.fi-palvelusta puhelimeen helppokäyttöisenä sovelluksena. Retkikartasta löytyy maastokartat sekä erilaisia kohteita ja retkeilyreittejä. Retkikartta.fi-palvelu päivittyi syyskuun alussa, mutta edelleenkään sen käyttäminen kännykällä tai tableteilla ei ole mielekästä.

Lue koko kirjoitus...