Viikko kuvina 2013-01

Kirjoitettu: 06.01.2013 22:41
Tagit:
retkeily,
luontokeskus,
poroerottelu,
siivoton juttu,
keinovalopilari,

Ajattelin, että tämän vuoden ajan pyrin ottamaan yhden kuvan joka päivä tai joku apuri ottaa minusta kuvan. Samalla ajattelin, että niputan viikon kuvat sunnuntaisin tähän blogin sivuille. Tässä ensimmäisen viikon satoa.

Lue koko kirjoitus...

Elämänhallintaa iPhonen avulla

Kirjoitettu: 31.12.2012 09:14
Tagit:
heiaheia,
things,
elämän hallinta,
weightbot,
pennies,
ihome,

Uusivuosi on käsillä ja aika tehdä lupauksia ja ryhtiliikkeitä elämään. Minulla ei ole ollut tapana tehdä uudenvuoden lupauksia, mutta tässä muutama mobiilisovellus, joista minulle on ollut apua, kun mopo meinaa lähteä käsistä tai pikemminkin joiden avulla pidän mopon hallinnassa.

Lue koko kirjoitus...

Moccamasterin oudot käyttöohjeet

Kirjoitettu: 27.12.2012 00:35
Tagit:
moccamaster,
käyttöohje,
joulu,
kahvinkeitin,

Joulun viettäminen tältä vuodelta alkaa olemaan ohi ja seuraava etappi olisi uudenvuoden vastaanottaminen. Nilsiän seuduilta on saavuttu kotikulmille Kemiin. Yllättäen osoitteenmuutosilmoitus ei ole vieläkään saavuttanut joulupukkia ja minulle osoitettuja paketteja on vieläkin jaettu vanhaan kotiosoitteeseeni vanhempien luokse.

Lue koko kirjoitus...

iPhonen työkalusovellukset

Kirjoitettu: 19.11.2012 23:52
Tagit:
iphone,
app,
hyötyohjelmat,
työkalut,
chrome,
1password,
issh,
navigon,
things,
prowl,
growl,
flowdock,

Tässäpä lista käyttämistäni iPhonen työkalusovelluksista. Suurimman osan näistä olen löytänyt vuosia sitten enkä ole jaksanut korvaavia oikein etsiä. Muutenkin tuntuu, että iOS-softien hinnat ovat lähteneet nousuun siinä määrin etten uusia ihan helposti testiin ota. Jos löytyy parempia niin saa vinkata.

Lue koko kirjoitus...

Apache vaihtui Nginxiin helposti

Kirjoitettu: 15.11.2012 23:36
Tagit:
php,
apache,
nginx,
php-fpm,
wordpress,

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että vaihdan Apachen webbiserverin omilta palvelimilta Nginxiin ja alan tutustumaan sen käyttöön. Pari vuotta sitten sitä testasin hieman laihoin tuloksin. En vain saanut sitä toimimaan luotettavasti enkä muista enää miksi. Nginx (lausutaan Engine-X) on alunperin kehitetty venäläisen Rambler-sivuston pyörittämiseen. Nykyisin käyttö on laajentunut niin, että se on kolmanneksi suosituin www-palvelinohjelmistona. Nginxin etuna on nopeus ja se käyttää säästeliäästi resursseja.

Lue koko kirjoitus...