Ford Fockus MK1:n etutukivarren irroitus

Kirjoitettu: 17.06.2016 12:51
Tagit:
ford focus,
mk1,
tukivarsi,
etutukivarsi,
pallonivel,

Olen harjoitellut viimeisen parin vuoden aikana omistamani 2003 vuoden Ford Focus -auton huoltoa. Melkolailla nollista on lähdetty ja huomattu, ettei tämä mitään rakettitiedettä ole. Teoriassa kaikki on selvää ja terveellä maalaisjärjellä ymmärrettävissä. Ainakin auton tuennan sekä jarrujen osalta.

Lue koko kirjoitus...

Kotimaiset pyöräilyaiheiset kappaleet

Kirjoitettu: 16.06.2016 00:01
Tagit:
pyöräily,
musiikki,

Jokin aika sitten tulleessa Filllarimania-ohjelmassa tarinoinnin lomassa soitettiin pyöräilyaiheisia kappaleita. Ohjelmassa suurin osa kappaleista oli ulkomaalaisia. Tämän innoittamana päätin etsimään muutaman kotimaisen pyöräilyaiheisen kappaleen.

Lue koko kirjoitus...

Paksukumi Team XC Cup

Kirjoitettu: 15.06.2016 00:01
Tagit:
pyöräily,
xc,

Aikoinaan XC-kisoja ajanut kaverini on yrittänyt monesti pyytää mukaan katsomaan Paksukumi Teamin XC-kisoja. Tällä kertaa Iinatissa ajettu Paksukumi Team XC Cup #2 sattui osumaan sellaiseen aikaan, että mitään tekosyitä kisojen skippaamiseen ei ollut. Kisa ajettiin Iinatin entisen moottoriurheilukeskuksen alueella, missä olen itsekin käynyt ajelemassa pari kertaa.

Lue koko kirjoitus...

Pientä taukoa ollut pyöräilystä

Kirjoitettu: 14.06.2016 00:01
Tagit:
pyöräily,

Jopas on mennyt viimeinen reilu viikko vähällä pyöräilyllä. Toukokuussa tuli kilometrejä noin viisi ja puolisataa. Tämän kuun aikana ei ole tainnut tulla edes viittäkymmentä. Pieni kevät / kesäflunssa on haitannut pyöräilyä sekä muutama työreissu. Viime viikolla olisin ainakin halunnut ajella Salomon-myrskyn aikana töihin ja takaisin. Omaa kuntoa ja varusteita on mukava kokeilla ääriolosuhteissa.

Lue koko kirjoitus...

Polkupyörän lukitseminen oikein

Kirjoitettu: 02.06.2016 00:01
Tagit:
pyöräily,
lukitseminen,

Eilen kauppareissulla pisti silmään huonosti lukitut pyörät ja löytyi myös lukitsemattomia pyöriä. Ihmettelen miten sinisilmäisiä pyöräilijät ovat ja luottavat ettei kukaan varasta pyöriä tai luulevat, että heppoisesti lukittua pyörää ei kukaan varasta. Itse “maalta” kaupunkiin muuttaneena opin tämän kantapään kautta. Kaksi pyörää menetin, kun luotin vaijerilukkoihin.

Lue koko kirjoitus...