Jarkko Tervonen

Melomassa Simojärvellä

22.7.2020

Kanootti Suolahden rannalla

Vietimme viime juhannuksen Ranuan Simojärvellä. Tukikohdaksi valitsimme Korvajokisuun tulentekopaikan, joka on varustelultaan kuin leirintäalue. Paikalta löytyy keittokatos, tulentekopaikka ja ulkohuussi. Riittävästi paikkoja teltoille ja riippumatoille sekä hiekkaranta. Ainoa huono puoli on se, että tämän paikan ylläpito on lopetettu ilmeisesti ihan lähiaikoina.

Kalastusta ja luonnossa liikkumista

1.7.2020

Varessäikän edusta vappuna 2020

Tämän vuoden alkupuoliskolla on tullut liikuttua luonnossa aiempia vuosia enemmän. Aletaan liikkumaan jo lähellä niitä määriä mitä tuli joskus vajaa kymmenen vuotta sitten liikuttua. Kuitenkaan mitään pitkiä patikointeja ei ole tullut tehtyä. Enemmänkin sellaista, että ajetaan autolla jonnekin metsään yöksi tai kahdeksi ja joko yövytään auton lähellä tai vähän kauempana tehden pikku retkiä ympäristöön.

Pakollinen koronapäivitys

4.5.2020

Varessäikän edusta vappuna 2020

Rustataan muutamia mietteitä talteen tältä korona-ajalta. Omaan elämään tämä eristäytyminen ja ihmisten välttely ei ole mahdottomasti vaikuttanut. Työt siirtyivät etätöiksi aikaisessa vaiheessa. Aluksi vähän häiritsi se, että joutuu olemaan kotona eikä saa olla kotona, kuten aiemmin pitkiä etätyöpätkiä tehdessäni. Vaan siihenkin on tottunut hyvin.

Yhteenveto vuodesta 2019 ja suunnitelmia vuodelle 2020

31.12.2019

Punainen rintamamiestalo

Kulunut vuosi meni vauhdilla. Hyvä, että blogailut kävi edes mielessä. Muutaman kirjoituksen kirjoitin, mutta en tähän omaan blogiin. Vuosi oli kuormittava edellisiin vuosiin verrattuna omalta kohdalta, mutta varmasti muille ihan normaalia elämää :)

Paluu pyörän päälle?

13.12.2018

Saariselkä MTB maisemia

Hiljaista on pidellyt kirjoitusrintamalla. Oikeastaan siitä syytä, että Saariselkä MTB:n pyörään jättämät jäljet oli vähän isommat kuin alkutarkastelu osoitti. Canyon Yellowstonen runko oli katkennut pysty- ja vaakaputken liitoksen vierestä. Onneksi Canyonilla on kuuden vuoden runkotakuu, joten sain uuden Grand Canyon -rungon tilalle. Vaihtoprosessi hoitui nopeasti. Canyonin Suomen edustajalle kuvat rungosta mailiin. Pyörän purku ja runko kohti Turkua. Pian postissa olikin odottolemassa ehjä runko.

Syyskuu chillailtu

4.10.2018

Kempeleen Zatelliitin uusi liittymä

Viimeinen vuosi on mennyt sellaista vauhtia ettei ole meinannut mukana pysyä. Peruspäivät ovat koostuneet tietysti töiden tekemisestä ja erilaisista kuntourheiluista. Taloon on tehty remonttia pari eri kertaa ja alku kesästä tuli urakoitua uusi kasvimaa sekä pihaa uuteen uskoon. Varsinaiset chillailut ovat jääneet vähiin. Tietysti alkukesän Saarenmaan reissu meni rentoutuessa eikä loppukesän Saariselän tai Tukholman retketkään olleet mitään älyttömän stressaavia. Mutta poissa kotoa kuitenkin.

Saariselkä MTB 2018 ajettu

4.9.2018

Saariselkä MTB maisemia

Vuosi sitten ajoin toisen maastopyöräilykisani Rokualla. Tämä kisa meni ilman teknisiä murheita ja meno oli muutenkin mukavaa. Kisan jälkeen katselin vähän maastopyöräilytapahtuma tarjontaa ja bookkasin Tahko MTB:n lisäksi elokuulle Syöte MTB:n, Rokua MTB:n ja kauden huipennukseksi Saariselkä MTB:n. Lisäksi mielessä oli Jämi84, mutta onneksi maltoin jättää elokuulle yhden vapaan viikonlopun.

Rokua MTB 2018 kisattu

20.8.2018

Rokua MTB:n maalissa ryhdikkäänä (reidet krampissa :D)

Viime lauantaina suuntasin vanhempien kesäpaikalle Vaalaan, josta on noin kymmenen kilometrin matka Rokualle. Rokualla ohjelmassa oli Rokua MTB. Osallistuin viime vuonnakin Rokua MTB -tapahtumaan, joten tämä kisa erosi monella tapaa edellisvuosista.

Syöte MTB takana Rokua MTB edessä

16.8.2018

Canyon Murron MTB-reitillä

Pari viikkoa sitten kävin ajamassa Syöte MTB -kilpailun. Suositun kilpailun suosiosta kertonee parhaiten se, että ilmoittautumisen auettua 1.1.2018 tapahtuma myytiin loppuun alle 20 minuutissa. Itsekin satuin olemaan tähän aikaan hereillä ja kärkkymässä lähtöpaikkaa tämän syksyn kilpailuun.

Murron MTB-reitti Tyrnävällä

19.7.2018

Canyon Murron MTB-reitillä

Tyrnävän Murtoon on tämän kesän aikana merkitty maastopyöräreitti, joka lähtee Murron koulun vierestä. Reitin aloituspisteessä on reitin esittelevä kartta. Lisäksi reitti on merkitty puihin sinisin täplin ja reitin varrella on mutkaisimmissa paikoissa nuolet lisäopasteina.