Pyöräretki Vaalaan

5.6.2018

Pyöräilykausi ei ole lähtenyt aivan niin innokkaasti kuin oli ollut tarkoitus. Vaikka ilmat ovat olleet mitä mainioimmat niin kilometritavoitteista ei ole aivan täysin pystynyt pitämään kiinni. Toukokuun alussa pidin ensimmäisen puoliskon kesälomasta ja kävin viettämässä aikaa viikon verran Saarenmaalla. Siellä pyöräilyä tuli muutama tunti, kun kävimme ajelemassa Kuresaaressa polkupyörillä. Keskustaan matkaa oli 14 kilometriä suuntaansa ja lisäksi siihen keskustassa ympäriinsä ajelut. Tämän lisäksi kävelyä tuli paljon.

Hiihtokausi taputeltu

24.4.2018

Viime viikonloppuna suuntasin Vuokattiin tarkoituksena hiihdellä viimeiset hiihdot perjantain ja sunnuntain aikana. Loppujen lopuksi säät eivät oikein olleet kohdallaan hiihtämistä silmällä pitäen. Perjantaina satoi vettä koko illan ja lauantaina oli lämmintä niin paljon, että ladut olivat melko pehmeät. Kävin hiihtämässä lauantaina perinteistä 14 kilometrin lenkin perinteistä. Pehmeiden latujen kanssa sai olla tarkkana. Tulipa yhdet pannutkin vedettyä lähes 40 km / h vauhdeista.

Päivitys kirjoitustauon jälkeen

12.3.2018

Kylläpä on ollut kiirettä viimeisen neljän viikon aikana. Tänä aikana on tullut reissupäiviä useampia, jotka tuntuvat kuormittavammilta kuin joskus muinoin, jolloin tuli matkusteltua ympäri Suomea useammin. Tämä ei onneksi ole vienyt liiaksi aikaa treenailulta vaan kymmenkunta tuntia on tullut viikottain hiihdeltyä.

Tervahiihto 2018

5.3.2018

Yksi talven päätähtäimistä oli osallistua Tervahiihtoon 55 kilometrin perinteiselle matkalle. Ilmoittauduin retkisarjaan, mutta olin lähellä kysellä mahdollisuutta sarjan vaihtamiseen pykälää ylemmäksi. Reilua viikkoa ennen tapahtumaa iski kuitenkin flunssa ja muutamaa päivää ennen starttia tuntui vielä 10 kilometrin hiihtäminen kovin raskaalta.

Neljä olutta / Neljä ruokalajia / Neljä Nikkasen valintaa

20.2.2018

Kaveri vinkkasi jokin viikko Roosterissa järjestettävästä tasting-tilaisuudesta, jossa olisi tarjolla ruokaa neljän eri oluen sekä neljän Nikkasen valinnan kanssa. Arvatenkin 13 viskiaiheista kirjaa kirjoittanut Nikkanen olisi valinnut tilaisuuteen neljä ruokiin ja olusiin sopivaa viskiä. Mutta näistähän ei saa hiiskua etukäteen. Ilmoittauduin heti tilaisuuteen.

Viikon 5 treeniloki

5.2.2018

Olipa viime viikolla loistavat hiihtosäät melkein läpi viikon. Aurinkoa riitti ja piti käydä pari kertaa kesken työpäivän nopea lenkki heittämässä. Viikon kruunasi lauantain hiihtolenkki Nilsiästä Tahkolle ja takaisin. Erittäin mukavaa hiihdellä uusissa ja ennen kaikkea vaihtelevissa maastoissa.

Viikon 4 treeniloki

29.1.2018

Viime viikon lenkit eivät olleet kovin laadukkaita johtuen siitä, että kokeilin eri keleillä hiihtämistä. Viikko oli hyvin poikkeuksellinen, koska maannantaina hiihdin -25 asteen pakkasessa. Tiistainakin taisi olla -17 astetta pakkasta mutta torstaina hiihdettiin jo plussakeleissä lumen ollessa -2 asteista.

Viikon 3 treeniloki

24.1.2018

Vuoden toinen viikko jatkettiin hiihtäen, kun se nyt tahtoo toimia mukavasti. Koko viikko oli hakemista sopivan lenkin löytämiseksi. Taidan alkaa hiihtämään Sarkkiranta - Niittyranta - Letto - Sarkkiranta lenkin ja lisäksi vielä muutaman kierroksen Sarkkirannan urheilualuetta ympäri. Näin lenkille tulee helposti matkaa pari kymmentä kilometriä ja lisäksi lopussa voi helposti kiertää parin kilometrin lenkkiä niin monta kertaa kuin hyvältä tuntuu.

Viikon 2 treeniloki

15.1.2018

Ensimmäinen viikko meni remontoidessa ja tulevaa suunniteltaessa. Mitään kummempia uudenvuodenlupauksia en tehnyt. Ainoastaan yritän alkaa venyttelemään enemmän. Toinen viikko meni vähän niin kuin vanhasta muistista. Hiihtoa matalilla ja vielä matalimmilla sykkeillä. Yritän tässä jotain järkeä saada näihin treeneihin viimeistään ensi kuuhun mennessä.

Joulun viettoa maalla

28.12.2017

Tänä vuonna joulu osui viikonlopulle niin, että normaali viikonloppu jatkui parilla päivällä. Matkasimme jo torstai-iltana Nilsiän suuntaan tehden etätöitä perjantain. Lauantai kului tuttujen kanssa kuulumisia vaihtaessa ja illalla syötiin ensimmäinen joululounas kynttilän valossa lumimyrskyn katkoessa sähköt muutamaksi tunniksi.