Jarkko Tervonen

Hiihtoladut Tyrnävä: Murron hiihtolatu

21.1.2021

Murron hiihtolatujen valaistua osaa

Tyrnävän Murrosta löytyy osittain valaistu hiihtolatu. Murto sijaitsee suurin piirtein Kempeleen ja Tyrnävän keskuksen puolessa välissä. Aloituspaikka löytyy Murron koulun (Simontaival 6-8) kohdilta. Iltana, jolloin kävin Murrossa hiihtämässä, oli hämärää ja satoi lunta, joten en oikein keksinyt muuta paikkaa kuin koulun parkkipaikan auton pysäköimiseen.

Hiihtoladut Oulunsalo: Lentokentän ympäryslatu

20.1.2021

Lentokentäntien alikulku

Oulunsalon lentokentän ympäri kulkee hiihtolatu, jolla pituutta on noin 10,5 kilometriä. Profiililtaan latu on kohtalaisen tasainen. Lentokentän takasuoralla on muutamia loivia ylä- ja alamäkiä. Kaarteita laskuissa ei juuri ole.

Hiihtoladut Kempele: Sarkkiranta

19.1.2021

Sarkkirannan urheilukeskus Kempeleessä

Aloitetaanpa lyhyt artikkelisarja hiihtoladuista, joita on tullut koluttua läpi vuosien aikana. Ensimmäisenä vuorossa kotilatu eli Kempeleen Sarkkirannan ladut.

Vuodenvaihteen kuulumisia v. 2020-2021

5.1.2021

Pikkuvarpuset oksalla

Vuosi 2020 meni vauhdilla ohi. Myös minä monen muun tapaan tein töitä pääsääntöisesti etänä kotoa käsin. Kodin ja työpaikan välisten matkojen poistuminen lisäsi vapaa-aikaa ja ehkä siitä syystä tuntui, että vuonna 2020 ehti tekemään vähän vaikka mitä.

Ennätyshillakesä

28.7.2020

Kuksallinen hilloja

Ei ole varmaan keneltäkään mennyt ohi, että tänä vuonna hillaa löytyy soilta enemmän kuin normaalisti tähän aikaan. Lehdissä on tehty juttuja hilla-apajista ja eksyvistä marjastajista. Some taas on pullollaan hillasoilta otettuja kuvia.

Melomassa Simojärvellä

22.7.2020

Kanootti Suolahden rannalla

Vietimme viime juhannuksen Ranuan Simojärvellä. Tukikohdaksi valitsimme Korvajokisuun tulentekopaikan, joka on varustelultaan kuin leirintäalue. Paikalta löytyy keittokatos, tulentekopaikka ja ulkohuussi. Riittävästi paikkoja teltoille ja riippumatoille sekä hiekkaranta. Ainoa huono puoli on se, että tämän paikan ylläpito on lopetettu ilmeisesti ihan lähiaikoina.

Kalastusta ja luonnossa liikkumista

1.7.2020

Varessäikän edusta vappuna 2020

Tämän vuoden alkupuoliskolla on tullut liikuttua luonnossa aiempia vuosia enemmän. Aletaan liikkumaan jo lähellä niitä määriä mitä tuli joskus vajaa kymmenen vuotta sitten liikuttua. Kuitenkaan mitään pitkiä patikointeja ei ole tullut tehtyä. Enemmänkin sellaista, että ajetaan autolla jonnekin metsään yöksi tai kahdeksi ja joko yövytään auton lähellä tai vähän kauempana tehden pikku retkiä ympäristöön.

Pakollinen koronapäivitys

4.5.2020

Varessäikän edusta vappuna 2020

Rustataan muutamia mietteitä talteen tältä korona-ajalta. Omaan elämään tämä eristäytyminen ja ihmisten välttely ei ole mahdottomasti vaikuttanut. Työt siirtyivät etätöiksi aikaisessa vaiheessa. Aluksi vähän häiritsi se, että joutuu olemaan kotona eikä saa olla kotona, kuten aiemmin pitkiä etätyöpätkiä tehdessäni. Vaan siihenkin on tottunut hyvin.

Yhteenveto vuodesta 2019 ja suunnitelmia vuodelle 2020

31.12.2019

Punainen rintamamiestalo

Kulunut vuosi meni vauhdilla. Hyvä, että blogailut kävi edes mielessä. Muutaman kirjoituksen kirjoitin, mutta en tähän omaan blogiin. Vuosi oli kuormittava edellisiin vuosiin verrattuna omalta kohdalta, mutta varmasti muille ihan normaalia elämää :)

Paluu pyörän päälle?

13.12.2018

Saariselkä MTB maisemia

Hiljaista on pidellyt kirjoitusrintamalla. Oikeastaan siitä syytä, että Saariselkä MTB:n pyörään jättämät jäljet oli vähän isommat kuin alkutarkastelu osoitti. Canyon Yellowstonen runko oli katkennut pysty- ja vaakaputken liitoksen vierestä. Onneksi Canyonilla on kuuden vuoden runkotakuu, joten sain uuden Grand Canyon -rungon tilalle. Vaihtoprosessi hoitui nopeasti. Canyonin Suomen edustajalle kuvat rungosta mailiin. Pyörän purku ja runko kohti Turkua. Pian postissa olikin odottolemassa ehjä runko.