Jarkko Tervonen

Google Chrome syö IE:n ja Firefoxin osuutta selainmarkkinoilla

Aiheet: Netti, Ohjelmat

Puolitoista vuotta sitten julkaistu Google Chrome -selain on syönyt Internet Explorerin ja Firefoxin markkinaosuutta. Mashable kertoo, että Google Chromen käyttäjien määrä on noussut tammikuun aikana 0,57 prosenttia, kun taas Firefoxin käyttäjämäärät ovat laskeneet 0,20 prosenttia ja IE:n 0,51 prosenttia. Selainten eri versioiden osuudet ovat IE 62,12%, Firefox 24,41%, 5,20% ja loput on jaettu muiden selaimien kesken. Tarkemmat osuudet löytyvät Net Applicationsin kuukausittaisesta raportista.

Selainversioista yleisin on IE8 22,31 prosentin osuudella. Mielenkiintoisinta on se, että toiseksi yleisin selainversio on IE6, jota käyttää vielä 20,07 prosenttia selaajista. Webbikehittäjille päänvaivaa aiheuttava IE6:n käyttäjämäärät varmasti lähtevät laskuun sitä mukaa, kun suosituimmat palvelut lopettavat IE6 tuen. Viimeisimpänä IE6 tuen lopettamisesta ilmoitti Google.

Suomalaisten nettisurffailijoiden selainjakaumasta tuorein tieto taitaa löytyä Oindexin viikottaisesta selaintilastosta. Oindexiin on listatutunut erilaisten harrastesivustojen lisäksi paljon suuria sivustoja, kuten Iltalehti. Näiden sivujen käyttäjien perusteella Suomessa selainmarkkinoita hallitsee Firefox 50,7 prosentin osuudella, kun taas IE:llä on vain 37,45 prosentin osuus. Tarkempia tilastoja selainten versioista ei palvelusta löydy.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.