Jarkko Tervonen

Webbidevaajalle hyödylliset Google Chrome -laajennokset

Aiheet: Netti, Ohjelmat

Google Chromessa on valmiiksi aika kattavat työkalut webbisivujen ohjelmointia helpottamaan, mutta muutamia lisäosia selain kipeästi kaipaa. Tässäpä muutama, jotka on omaan selaimeeni asennettuna.

XML Tree

Oletuksena Chromessa ei tietääkseni ole mitään tapaa, millä XML-tiedostot näytettäisiin luettavassa muodossa. Tähän avuksi on XML Tree -lisäosa.

JSONView

JSONView tekee saman JSON-muotoiselle datalle mitä XML Tree tekee XML-muotoiselle datalle.

jQuery API Browser

jQuery API Browser -lisäosalla pääsee nopeasti käsiksi jQueryn dokumentaatioon. Dokumentaatiosta hakeminen on helppoa ja huomattavasti nopeampaa kuin jQueryn sivuilla surffailu.

CSS Reloader

CSS Reloader -lisäosalla onnistuu sivun CSS-tiedoston lataaminen ilman koko sivun uudelleen lataamista. Loistava apu, kun viilataan pikseliä. Toiminto on mäpätty F9-näppäimeen, joka on OS X:ssä oletuksena Exposén käytössä eli se täytyy muuttaa järjestelmäasetuksista.

Web Developer

Web Developer on Firefox -käyttäjille entuudestaan tuttu. Chrome-versio osaa lähes kaikki samat temput mitä Firefox-versiokin eli helppo Javascriptien, kuvien, CSS-määrittelyiden ym. disabloiminen. Henkilökohtainen suosikkini vaikka osa ominaisuuksista saattaa olla Chromessa sisäänrakennettuna.

Lisäksi löytyy varmasti monta muuta hyödyllistä laajennosta. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan 🙂

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.