Jarkko Tervonen

Audio Hijack Pro nettiradiolähetysten nauhoittamiseen

Aiheet: Ohjelmat

En ole pitkään aikaan katsonut TV:tä vaan lähes kaikki ohjelmat tulee katsottua netistä silloin kun aikaa ohjelmien katsomiseen on. Käytössä olevat palvelut ovat Yle AreenaRuutu.fi ja joskus jaksan tapella MTV3 Katsomon kanssa. TVkaista olisi tietysti parempi, mutta hinta on vähän turhan kallis. Mielummin käyttää rahat vaikka Voddleriin, jos leffoja ja sarjoja haluaa katsoa.

Radiopuolella joutuu tyytymään tarjottuihin podcasteihin, joita löytyy kyllä kivasti esim. Ylexältä tai Radio Rockilta. Ei kuitenkaan kaikista ohjelmista. Tätä varten hankin nettiradioiden ohjelmien nauhottamiseen Audio Hijack Pron, jolla voi ajastetusti nauhoittaa eri ohjelmien äänet.

Ohjelman käyttö on helppoa. Ensiksi valitaan ohjelma, jonka äänet halutaan nauhoitettavan. Jos ohjelma on käynnissä, se tulee uudelleen käynnistää tai vaihtoehtoisesti ladata Audio Hijackiin mukana tuleva Instant On -plugin. Tällöin uudelleen käynnistystä ei tarvitse tehdä.

Samalla voidaan valita URL-osoite, tiedosto tai Apple Script, joka ajetaan/aukaistaan.

Seuraavaksi valitaan aikajakso, jolloin valitun ohjelman äänet nauhoitetaan. Aikajakso voi olla tiettynä päivänä tai tarvittaessa voi valita viikonpäivät ja kelloajat, jolloin nauhoitus tehdään.

Audio Hijack Prossa on valittavissa tallennusmuodoista MP3, ACC, Apple Lossless ja AIFF. Joikaiselle tiedostomuodolle on lisäksi tarvittavat bit/sample rate ym. asetukset säädettävissä. Tiedoston nimeämisessä voi käyttää useita eri muuttujia.

Tagit voi määritellä nauhoitettavalle kappaleelle valmiiksi. Kuten edellä olevasta kuvasta näkee, niin tageja voi käyttää mm. tiedostoa nimetessä.

Ei tässä ole vielä montaa kertaa nauhoitusta ehtinyt kokeilemaan, mutta nätisti tuntuu Audio Hijack Pro toimivan. Hintaa oli 32 dollaria + verot, mutta senhän voi säästää vaikka tulevana viikonloppuna juomalla kuppilassa pari huurteista vähemmän 🙂 Ilmaisia vastineita on, mutta meni hermo tapellessa niiden asennusten kanssa. Tuntui taas helpompaa pistää käsi taskulle kuin etsiä ja säätää ilmainen softa kuntoon.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.