Jarkko Tervonen

Kippt-sovellus

Kippt linkkien hallintaan ja jakamiseen

Aiheet: Netti

En ole oikein koskaan oppinut tallentamaan kiinnostavia linkkejä muualle kuin sekalaisiin tekstitiedostoihin. Selaimen kirjanmerkit otin käyttöön oikeastaan vasta, kun vaihdoin selaimen Chromeen. Chromen hyvä puoli on se, että kirjanmerkit on helppo synkronoida eri koneiden selaimien välillä Google-tiliä käyttämällä.

Chromen kirjanmerkkien käyttö on hieman hankalaa varsinkin, kun kunnollista hakua ei ole eikä linkkien nimen lisäksi saa kuvausta. Delicious on ollut palveluna tuttu jo pitkän aikaa, muttei se ole kovin houkutellut. Muutama kuukausi sitten otin Deliciousin kuitenkin testiin ja aloin kerätä linkkejä sinne. Valitettavasti käyttö ei ollut kivaa ja Deliciousin hyödyntäminen jäi vähälle.

Pari viikkoa sitten törmäsin suomalaiseen noin vuoden vanhaan palveluun nimeltään Kippt]. Kevyen ja helppokäyttöisen näköinen palvelu houkutteli rekisteröitymään ja testaamaan palvelua. Kipptin avulla linkit voi jakaa listoihin ja määritellä listojen näkyvyyden julkiseksi tai yksityiseksi. Muut käyttäjät voivat valita julkisia listoja seurattavakseen. Seuratut listat näkyvät Kipptin etusivun feedissä.

Kuvaruutukaappaus Clippt-sovelluksesta

Linkkien siirto Deliciousista onnistuu lataamalla Deliciousin linkit omalle koneelle ja lataamalla ne edelleen Kipptiin. Deliciousista tuodut linkit tulevat mukavasti Kipptiin lukuun ottamatta Facebookista raavittuja linkkejä. joiden otsikot puuttuivat.

Kipptiin on saatavana selainlaajennokset Chromelle, Safarille, Firefoxille ja Operalle. Ainakin Chromen laajennoksen käyttäminen on vaivatonta. Parin napin painalluksen jälkeen linkki on tallennettu Kipptiin. Omaa puhelinsovellusta Kipptillä ei ole, mutta iOS-laitteille on saatavilla edullinen Clippt-sovellus 1,59 eurolla. Puhelimella linkkien tallentaminen on hankalaa, mutta tarvittaessa tallennettuihin linkkeihin pääsee käsiksi nopeasti.

Tälläisiä palveluita käyttöönottaessa tarkistan ensimmäisenä, että ainakin suurimman osan tiedoista saa ladattua omalle koneelle. Kipptistä linkit saa tallennettua omalle koneelle Netscape Bookmark -formaatissa, jota kaikki selaimetkin ymmärtävät.

Suosittelen kokeilemaan Kipptiä ainakin jonkun aikaa.

Päivity 5.3.2018: Kippt ei ole enää toiminnassa.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.