Jarkko Tervonen

Garmin Basecampiiin saa Maanmittauslaitoksen kartat

Maanmittauslaitoksen peruskartat Garmin BaseCampiin

Aiheet: Retkeily

Satuin jonkun tuoreemman blogipostauksen kautta Nekki plus nakki on kokki -blogiin, missä neuvottiin miten Android-puhelimien Oruxmaps-sovellukseen saa lisättyä Maanmittauslaitoksen karttamateriaalista luodun Garmin-yhteensopivan karttaimagen (linkki). Ensimmäinen toive oli, että löytäisin iPhoneen samanlaisen sovelluksen, mutten löytänyt. Samat kartat saa kuitenkin käyttämääni Garmin BaseCamp -sovellukseen OS X:lle.

Kun olin ladannut karttamateriaalit, vaikeinta oli tajuta ettei pelkkä Garmin BaseCamp riitä, vaan ulkopuolisten karttojen lataamiseen tarvitaan Garmin MapManager, joka tulee Garmin RoadTripin mukana.

Tämän jälkeen asennus on helppoa. Lataa OS X -yhteensopiva karttaimage http://kartat.hylly.org/ osoitteesta, pura paketti ja asenna purettu tiedosto Garmin MapManagerilla (Tiedosto -> Asenna kartta -> valitse purettu tiedosto). Tämän jälkeen mene Garmin BaseCampiin ja valitse kartaksi MTK Suomi v2.0 (Kartat -> MTK Suomi v2.0). Alla kuvassa näkymä Garmin BaseCampin mukana tulevasta sekä Maanmittauslaitoksen karttapaketin kartasta. Nyt pääsee hieman paremmin tarkkailemaan nauhoitettuja jälkiä.

Garmin Basecamp ja MTK-kartat

Samat karttapaketit saa käsittääkseni ladattua myös GPS-laitteisiin, mutta tästä itsellä ei ole parempaa tietoa, koska käytän Garminin eTrex -sarjan kymppiversiota, mikä ei karttoja tue.

Parasta tässä on se, että tämä on ihan laillinen tapa käyttää ilmaiseksi Maanmittauslaitoksen materiaalia, koska he ovat jakaneet aineistoaan ilmaiseksi vuoden 2012 toukokuun alusta alkaen.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.