Jarkko Tervonen

UpCloudin logo

Pilvikokeilut jatkuu nyt Upcloudin kanssa

Aiheet: Netti

Virtuaalipalvelimien tarjoajia on tullut testailtua näiden harrastesivujen kanssa aika monta. Parhaita palveluntarjoajia ovat olleet Linode sekä Amazon. Amazon on tietysti ominaisuuksiltaan laajin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos käyttää vain muutamia ominaisuuksia, käyttöliittymä on hieman sekava ja joutuu pomppimaan paikasta toiseen paljon. Linode onkin ollut tässä mielessä paras harrastelukäyttöön.

Pikkuhiljaa ulkomaisten palvelujen latenssit ovat alkaneet tympiä ja olen miettinyt kotimaista vaihtoehtoa. Töissä olen pyöritellyt UpCloudissa sijaitsevia palvelimia. Palvelimet saa nopeasti käyttöön. Käyttöliittymät ovat selkeitä. Hinta on kohtalainen. Amazonista on otettu ainoastaan DNS-palvelu, jota UpCloud ei ainakaan vielä tarjoa.

Jos palvelimenvaihtorallista jotain positiivista etsii, niin ainakin se sujuu älyttömän nopeasti nykyisin. Varmaan reilu tunti taas meni siirtäessä kaikki viisi sivustoa palvelimelta toiselle.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.