Jarkko Tervonen

Apple-näppäimistön puhdistusvälineet

Apple-näppäimistön puhdistaminen

Aiheet: Tekniikka

Sattuipa sitten niin, että mehulasi kaatui Apple-näppäimistöni päälle. Osa näppäimistä lopetti toimimisen heti. Mietin, että näppäimistön taru oli nyt tässä. Päätin kuitenkin testata poistaisiko jarrujenpuhdistusaine ongelmat ja mehut näppäimistöstä. Yleensä näiden purkkien ohjeteksteissä varoitetaan käyttämästä ainetta muovi- ja kumiosien puhdistamiseen.

Eipä siinä muuta kuin kunnon runttaus Bilteman jarrujenpuhdistusainetta näppäimistölle ja hetken ajan odottelin aineen haihtumista. Suurin osa näppäimistä alkoi toimimaan paitsi y-kirjain. Etsin Youtubesta aiheeseen liittyviä videoita ja löysin alla olevan oppaan. Tämän jälkeen pääsin puhdistamaan y-kirjaimen takana olevan mekanismin ja sekin alkoi toimimaan normaalisti.

Sattumalta itseltä löytyi videossa käytettävät muoviset työkalut, jotka ovat hyvä apu iPhonen ja iPadin avaamisessa mutta tavallisella ruuvimeisselillä pärjää hyvin. Kannattaa katsoa videolta miten näppäimen hattu asetetaan takaisin niin saa vähän vinkkiä irroittamiseen, jos se ei tahdo onnistua.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.