Jarkko Tervonen

Favorit 1 -vapaaratas

Ketjujen vaihtoa ja vapaaratasongelmia

Aiheet: Pyöräily

Purin DBS:n takakiekoksi laittaman vanteen takanavan. Neitsytajelulla napa alkoi päästämään jokaisen polkaisun läpi. Ajattelin, että puhdistamisella vika korjaantuisi. En ole tälläisiä napoja purkanut kohta kolmeen kymmeneen vuoteen. Kasannut en ole muistaakseni koskaan 🙂

Napa lähtikin purkaantumaan yllättävän helposti. Luultavasti tätä romulavalöytöä oli jo joku yrittänyt korjata. Kaikki osat olivat kevyen rasvan peitossa. Puhdistin osat. Rasvasin laakerit ja pistin osat kasaan. Vika ei kuitenkaan poistunut, joten pitää käydä kyselemässä varaosia. Ainakin netissä tarjontaa on suomalaisilla kauppiailla hyvin tähän Favorit 1 -napaan. Tai sitten etsimään uutta kiekkoa taakse.

Seuraavaksi sitten Cuben kimppuun. Pistin ketjut pesuun ja aloin irroittelemaan kumeja, jotta saan aiemmin katkenneen pinnan korvattua uudella. Purkaessa huomasin, että takahaarukka on ottanut aika kovasti osumaa. Pinna oli kai ehtinyt muutaman kerran navan ympärille kiepsahtaessaan syömään kannattimen ruuvien kannat sekä löysyttämään niitä.

Video, jonka Jarkko Tervonen (@jarkkotervonen) julkaisi

Muuten homma sitten meni mukavasti, mutta ketjun missing linkin onnistuin hukkaamaan.

Ostokset 2016-07-29

Heti, kun pyörä oli ketjuja vaille paketissa, sain tiedon kaveriltani, että hänen kanssaan tilaamat tavarat olivat saapuneet postiin. Olin tilannut mm. takarenkaaseen uuden kumin eli pääsin heti perään ottamaan kumin vanteilta ja laittamaan uuden. Vanha oli päässyt kulahtamaan keskeltä aika sileäksi. Olen näillä renkailla ajanut 1060 kilometriä. Eturengas tuntuu kestävän huomattavasti paremmin kuin takarengas.

Lisäksi tilasin Schwalben rengaspainemittarin. Luotan tähän mittariin enemmän kuin jalkapumppuni mittariin. Jostain marketista ostamani jalkapumpun mittari Cuben renkaita pumpatessani näytti 75 psi, kun Schwalben mittari näytti 70 psi.

Lopuille tavaroille tulee käyttöä myöhemmin, kun ehdin Canyonin ottamaan työn alle. Polkimet pitäisi huoltaa ja keskiö vaihtaa. Keulan taidan käyttää auki vasta myöhemmin syksyllä, kun kelit huononee tarpeeksi.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.