Jarkko Tervonen

Työmatka Canyonilla

Polkupyörän lukitseminen oikein

Aiheet: Pyöräily

Eilen kauppareissulla pisti silmään huonosti lukitut pyörät ja löytyi myös lukitsemattomia pyöriä. Ihmettelen miten sinisilmäisiä pyöräilijät ovat ja luottavat ettei kukaan varasta pyöriä tai luulevat, että heppoisesti lukittua pyörää ei kukaan varasta. Itse ”maalta” kaupunkiin muuttaneena opin tämän kantapään kautta. Kaksi pyörää menetin, kun luotin vaijerilukkoihin.

Oulun polkupyöräilijät ry on tehnyt pari videota, jossa kerrotaan miten polkupyörä kannattaa lukita. Käytännössä ainoa hyvä lukko on U-lukko, jolla pyörän saa lukittua rungosta pyörätelineeseen tai vastaavaan paikkaan, jota ei helposti irroiteta.

Toisessa videossa näytetään esimerkein kuinka heikkoja useimmat lukot ovat. Videolla on hyvä vinkki U-lukon käyttöön eli lukko kannattaa aina sijoittaa rungon puolelle, jolloin sitä hakkaamalla tulee myös pyörään murtojäljet.

Hyvän lukon ja lukitsemisen lisäksi kannattaa sijoittaa pyörä näkyvälle paikalle, jotta lukon murtamista ei voi tehdä katseilta piilossa. Pyörävarkailla on käytössään voimapihtejä ja akkukäyttöisiä kulmahiomakoneita, joilla pystyy syrjässä rauhassa avaamaan jykevämmänkin lukon.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.