Jarkko Tervonen

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Pale Ale tyylinen olutresepti

Aiheet: Reseptit

Puolitoista vuotta olen harrastanut oman oluen panemista. Mitenkään rohkeita kokeiluja en ole tehnyt vaan ihan muutaman oluen reseptejä pyöritellyt. Valmistusprosessia olen jalostanut alkuajoista sen verran, että investoin norjalaiseen Brewcrafter25-olutpannuun, josta voisin kertoa enemmän joku toinen kerta.

Syksyllä olisi tarkoitus viettää häitä ja niitä varten olen urakoinut olutta. Reseptiksi on valikoitunut Kotiolut.com-foorumilta napattu Sierra Nevada Pale Ale -kopio. Olen tätä useamman erän tehnyt ja se on maistunut itselle kuin kavereillenikin. Tämä olut on valmistuskertojen myötä muovautunut seuraavanlaiseksi.

Keitetään tunti lisäten humalat seuraavalla tavalla

Kun keitto on ohi ja vierre saatu jäähdytettyä lähemmäksi 20 astetta, olen lisännyt hiivan. Vierteen ominaispaino tässä vaiheessa on yleensä 1,040-1,050.

Hiivana olen käyttänyt Safale US-05 -hiivaa. Pääkäymisen jälkeen noin viikon kohdalla olen siirtänyt vierteen vielä toisiokäymisastiaan viikoksi, jonka jälkeen vierteen ominaispaino pitäisi olla lähempänä 1,010:aa. Tämän jälkeen olen pullottanut oluet ja jälkikäymiseen olen käyttänyt panimosokeria 5-7 grammaa litraa kohden.

Oluen nauttimista olen malttanut odotella 2-5 viikkoa vähän riippuen varastotilanteesta muiden oluiden kohdalta.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.