Jarkko Tervonen

Rooster Tastingin oluet ja viskit

Neljä olutta / Neljä ruokalajia / Neljä Nikkasen valintaa

Aiheet: Olut

Kaveri vinkkasi jokin viikko Roosterissa järjestettävästä tasting-tilaisuudesta, jossa olisi tarjolla ruokaa neljän eri oluen sekä neljän Nikkasen valinnan kanssa. Arvatenkin 13 viskiaiheista kirjaa kirjoittanut Nikkanen olisi valinnut tilaisuuteen neljä ruokiin ja olusiin sopivaa viskiä. Mutta näistähän ei saa hiiskua etukäteen. Ilmoittauduin heti tilaisuuteen.

Helmikuun kolmantena toista järjestettyyn tilaisuuteen oli saapunut Maistilan Jonin ja Jarkko Nikkasen lisäksi reilu kaksikymmentä muuta maistelijaa, joista muutama harrasti oluita tai viskejä tai molempia hieman vakavemmin. Kuitenkin alusta asti tunnelma oli rento ja maistelua kehoitettiin harjoittaman parhaaksi katsomalla tavalla omaan tahtiin.

Ruoka oli hyvää. Samoin juomat. Valinnat olivat sopineet kohdalleen ja kaikki komponentit täydentivät toisiaan tuoden uusia makuelämyksiä. Tämä yllätti, koska suurinta osaa juomista olin maistanut jo ennen tilaisuutta mutta en yhdessä. Sen kummemin en ala purkamaan illan makumaailmaa, mutta sanon, että kyllähän tuo yllätti kuinka hyvin sour-olut sopii makean jälkiruuan kanssa yhteen.

Kannattaa käydä tutustumassa ainakin kerran juomien ja ruokien maisteluun. Näitä oppeja voi soveltaa helposti kotona ruokaa tehdessä.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.