Jarkko Tervonen

Oulunsalon hiekkamontut talvella

Viikon 4 treeniloki

Aiheet: Pyöräily

Viime viikon lenkit eivät olleet kovin laadukkaita johtuen siitä, että kokeilin eri keleillä hiihtämistä. Viikko oli hyvin poikkeuksellinen, koska maannantaina hiihdin -25 asteen pakkasessa. Tiistainakin taisi olla -17 astetta pakkasta mutta torstaina hiihdettiin jo plussakeleissä lumen ollessa -2 asteista.

Ilo oli huomata, että pakkasessa hiihtäessä riitti merinovillakerrasto tuplana normaalin hiihtotakkini sekä -housujeni lisäksi. Lisäksi käytin merinovillaista tuubihuivia kasvojen suojaamiseen. Pakkasesta ei ollut muuta haittaa kuin se, että suksi ei tahtonut luistaa. Olisi auttanut kummasti, jos laduilla olisi ollut muita hiihtäjiä 🙂

Maanantai 22.1.2018 – 8,2km / 58min / hiihto

PK eli pakkaskestävyystreeni. Pakkasta oli noin -25 astetta ja hiihtelin urheilukenttää ympäri. Siitä on helppo palata takaisin lämmittelemään kotiin.

Tiistai 23.1.2018 – 7,8km / 59min / hiihto

Pakkasta -17 astetta eikä suksi oikein tahtonut luistaa. Hiihtelin omia jälkiä edes takaisin tunnin ajan, kunnes kyllästyin.

Torstai 25.1.2018 – 8km / 1h 3min / hiihto

Plussakelin hiihtoa. Latuja ei oltu kunnostettu joten sukset lenusivat koko lenkin. Luistivat kuitenkin aivan älyttömän hyvin ja pitokin oli kohtuullinen.

Perjantai 26.1.2018 – 22,3km / 1h 52min / hiihto

Tein pienen kuntotestin ja yritin hiihtää tämän 22,3 kilometrin lenkin mahdollisimman nopeasti. Kuutamossa oli todella mukava hiihtää.

Sunnuntai 28.1.2018 – 22,3km / 2h 10min / hiihto

Sama lenkki kuin perjantaina, mutta huomattavasti rauhallisemmalla tahdilla.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.