Jarkko Tervonen

Kuva maastopyörästä suolla, mistä ei ole vielä lumi sulanut

Hiihtokausi paketissa, pyöräilykausi alkanut

Aiheet: Harrastukset, Hiihto, Pyöräily

Päätin lopettaa hiihtokauden 22/23 huhtikuun puolessa välissä vaikka hyviä hiihtokelejä olisi ollut ainakin viikon tai kahden ajan. Veri vain veti pyöräilemään ja oli muutama ruutu, jotka on helppo hakea aamuisella hankikannolla näin kevät talvella. Vaan siitä ehkä vähän myöhemmin lisää.

Hiihtokilometrejä tuli tänä vuonna 1219 km. Suksilla oltiin noin 115 tuntia. Tänä talvena tuli muutamia kymmeniä kilometrejä edellisen vuoden puolella, mutta niitä en ole yleensä seurannut. Merkittävintä tässä on se, että mukaan mahtui paljon intervalli- ja muuta harjoittelua, jossa päämääränä oli muutakin kuin hiihtää mahdollisimman paljon. Valtaosa kilometreistä tuli kuljettua tasatyönnöllä vaikka syksyllä ostin uudet perinteisen sukset. Jotain tuossa tasatyönnössä on, mikä kiinnostaa. Pitopohjasuksia en kaipaa muutoin kuin että haluaisin oppia enemmän pitovoitelusta. No onneksi vaimo hiihtää perinteistä perinteistä 🙂

Pyöräilykausi onkin alkanut mukavasti. Litkutin kolmen pyörän renkaat lähes ilman ongelmia. Maastopyörä on talven aikana jostain syystä muuttunut äänettömäksi, joten sillä on mukava ajella ilman että kuuntelee samalla podcasteja. Lisäksi ostin työpaikan tarjoamaa polkupyöräetua hyväksi käyttäen gravel-tyylisen Boomtrack Hook Ext -polkupyörän. Tämä taitaa olla juuri sellainen pyörä kuin halusinkin. Nyssäköintiin tarkoitettu jäykkäperäinen maastopyörä droppitangolla.

Huomenna pyöräilykausi käynnistyy virallisesti. Työpaikan Kilometrikisa-joukkueeseen on ilmottauduttu ja ensimmäinen pidempi retki huomiseksi suunniteltu.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.