Jarkko Tervonen

Maalissa Jätkänkynttilä Ski Marathonin jälkeen

Jätkänkynttilä Ski Marathon hiihdetty

Aiheet: Hiihto

Viikko sitten lauantaina hiihdettiin Jätkänkynttilä Ski Marathon Rovaniemellä. Tämä hiihto osoittautui niin rankaksi, että juuri ja juuri näin viikon jälkeen jaksaa muistella koko reissua.

Matkustimme paikan päälle jo perjantaina. Sääennustukset lupailivat lumisadetta mutta kuitenkin sellaista, että pakkasen puolella pysyttäisiin. Aamulla heräämiseen jälkeen vilkaisu ulos varmisti sen, että rankka hiihtopäivä on edessä.

Olin voidellut itselleni tasatyöntösuksien lisäksi perinteiset perinteisen sukset. Arvoin lähtöpaikalle asti kummillako matkaan lähtisin. Hiihtämättömällä / vähän hiihdetyllä ladulla molemmat sukset luistivat hyvin. Rantalakeuksilla hiihtoni hiihtäneenä arvelin, että olisi kuitenkin parempi lähteä pidoilla matkaan. Keli oli raskaampi kuin koko talvena milloin olen hiihtänyt. Lisäksi nousua reitillä olisi nelisen sataa metriä.

Lähtö oli raskaampi kuin muissa tapahtumissa. Rovaniemellä oli paljon enemmän itseni kanssa samantasoisia hiihtäjiä. Melkein ensimmäiselle juomapaikalle asti sai hiihdellä ennenkä varmistui, että on itselle sopivan porukan vauhdissa.

Reilun puolen välin jälkeen vauhti alkoi hidastumaan ja hidastuessaan suksen pohjat jäätymään. Viimeiset 15 kilometriä oli tuskaista varsinkin nousujen jälkeen, koska suksen pohjiin tarttui lunta senttejä. Näistä viimeiset viisi kilometriä meni käytännössä täysin kävelyksi. Onneksi sain viimeisen pitkän laskun Kemijoen varteen laskettua lähes normaalisti. Maalissa oltiin ajassa 4:35:54.

Jälkikäteen voi sanoa, että olisi pitänyt lähteä työntämään tasatyöntöä. Olihan reitillä muutamat nousut, joissa varmasti olisi ehtinyt miettimään tasatyönnön järkevyyttä. Mutta energiaa ei olisi mennyt jäätyneiden suksien kanssa taisteluun. Muuten päivä ei ollut raskas. En koskenut omiin geeleihin. Join ehkä 3-5 lasillista urheilujuomaa / mehua ja pari vauhtikarkkia.

Itse tapahtuma oli hyvin järjestetty. Reitti alkoi Rovaniemen hiihtostadionilta ja päättyi keskustaan Lordi-aukiolle. Vaikka tulin viimeisten joukossa niin onhan se kaupungin keskustaan hiihtäminen mahtavan tuntuista. Samanlaista kuin ensimmäisessä Tervahiihdossani. Osallistujille oli tarjolla matkan jälkeen sauna ja ruokailu sekä illalla palkintojen jakojen jälkeen järjestetyt arpajaiset, joiden tavarapalkinnot olisi kelvanneet minullekin.

Saapa nähdä miten osallistumisen kanssa ensi vuonna. Ainoa miinus puoli Rovaniemessä on se, että majoitus ainakin tähän aikaan on kohtalaisen hintavaa. Mutta muuten tapahtumalle iso plus-merkki.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.