Jarkko Tervonen

Bombtrack Hook Ext -soratiepyörä auringonlaskussa meren rannalla

Ruskaisia pyöräilyajatuksia

Aiheet: Harrastukset, Pyöräily

Tämän vuoden syksy on ollut lämmin ja tarjoillut lämpimiä pyöräilykelejä useana iltana. Miksei sitä muutakin voisi tehdä, mutta pyöräilyn vauhti ja kylmäilma vaatii vähän muitakin varusteita kuin shortseja ja t-paitaa. Oikeastaan minulla on ollut ongelma löytää sopivaa vaatetusta näille keleille.

Aiemmin en ole oikein nauttinut pimeässä ajamisesta, mutta nyt se on alkanut tuntumaan mukavalta. En ole edes uusia lamppuja ostanut, mikä selittäisi innostuksen. Pimeässä ajaessa on tullut pimeitä ajatuksia ja mielessä on pyörinyt, että pitäisikö tähtäin siirtää ensi vuoden Ruskaan.

Ruska on pyöräilytapahtuma, missä ajellaan noin pari tuhatta kilometriä kahdeksan päivän, neljän tunnin ja kahden minuutin aikana. Matkaan kuuluu muutama pakollinen piste sekä reitti. Ulkopuolisen avun vastaanottaminen on kielletty ja matkan aikana käytettävät palvelut tulee olla sellaisia, että ne on kaikkien käytettävissä. Tänä vuonna Ruskassa ajettiin Liepajasta Kilpisjärvelle. Ensi vuoden reittiä ei ole vielä julkaistu, mutta teemasta ja kontrollipisteistä on alettu antamaan vinkkejä.

Ruskaan osallistuminen kävi mielessä ensimmäisen kerran joskus aikana ennen koronaa. Tänä vuonna vakavasti jo harkitsin, mutta lähteminen jäi. Varusteet alkuvuoden vuoden pyöräostoksen myötä olisi aika hyvin kasassa. Ehkä pienempi makuupussi ja parempi makuualusta pitäisi jostain ostaa. Samoin haaveissa, ja pari kertaa jopa ostoskorissa, on pyörähtänyt dynamonapa. Valot odottavatkin jo hyllyssä.

Muuten valmistautuminen ei varmaan vaadi kovin paljon erilaista tekemistä kuin mitä tänä vuonna olen tehnyt. Ehkä pidempiä reissuja pari lisää ja useampi yö ulkona majoittumisia. Syömisen ja jalkojen heiluttelun uskon jo osaavani 🙂

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.