Jarkko Tervonen

Latu Martimoaavalla

Tavoitteita vuodelle 2023

Aiheet: Yleinen

Uudenvuoden lupaukset on tylsiä mutta tavoitteita on mielenkiintoista asetella tulevalle vuodelle. Vuodelle 2022 ei tainnut mitään ihmeempiä kirjata ylös. #100lintulajia-haasteen edistymistä raportoin Twitterin puolelle. Tämä tuli pelattua läpi kesäkuun puoleen väliin mennessä. Kuntoilupuolella oli suunnitelmissa käydä hiihtämässä Ylläs-Levi -tapahtuma ja treenata edellisenä vuonna uudestaan aloitettua frisbeegolf-harrastusta. Mutta molempien tavoitteiden tavoittelu kärsi sairasteluista.

Tämän vuoksi aivan ykköstavoitteena pysyä terveempänä enemmän kuin vuonna 2022. Viime vuoteen mahtui loukkaantumia ja sairastamista. Vuosi alkoi, kun koko tammikuun vasen jalka oli tunnoton. Kun sen sai kuntoon niin huhtikuun alussa taisi murtua kaatumisen seurauksena kylkiluu. Tämän seurauksena oltiin enemmän tai vähemmän huonossa kunnossa yhteensä yhdeksän viikkoa. Syksy alkoi vuorostaan pienellä tulehduksella ja joulukuu meni flunssassa. Eli puolikuntoisena lähes kuusitoista viikkoa eli kolmas osa vuodesta.

Sitten nämä pienemmät tavoitteet, jotka eivät nyt aivan mahdottomia ole.

Hiihtohommat

Hiihtäminen on helppoa. Ei rasita liiaksi kroppaa ja hiihtäminen PK-alueilla on helppoa täällä lakeuksilla. Tarkoitus on hiihdellä perus 1000 kilometriä, jonka jälkeen muu on plussaa. Ilmottauduin jo muutamaan hiihtotapahtumaan. Ohjelmassa on perinteinen Pertin hiihto (42km) ja Tervahiihto (69km) lähellä kotia. Lisäksi ilmottauduin Rovaniemellä hiihdettävään Jätkänkynttilä Ski Marahtonille (42,2km).

Frisbeegolf

Kiekonheittämisessä ei ole muuta tavoitetta, kuin että saisi sen samalle tasolle missä mentiin viime kesänä parhaimmillaan. Varmasti sillä nousisi automaattisesti myös ratingit (PDGA 827, Metrix 796).

Lintujen havainnointi

Perus #100lintulajia-haaste on ohjelmassa tänäkin vuonna. Erittäin mukava harrastus seurata vuodenaikojen vaihtelua. Makeimmillaan tietysti kevätmuuton aikaan.

Pyöräily

Pitkästä aikaa voisi osallistua johonkin MTB-tapahtumaan. Esimerkiksi Rokua MTB:hen. Tähän kyllä tarvitaan ajokilometrejä. Tietysti muutama pidempi lenkki olisi mukava tehdä ja kerätä muutama puuttuva ruutu tästä Kempele/Oulu/Liminka alueelta.

Näiden lisäksi on myös muutamia tylsiä työ- ja koodausjuttuja, mutta eipä niistä enempää 🙂

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.