Jarkko Tervonen

Viikonlopun päivitykset

Aiheet: Harrastukset, Pyöräily

Vähän on turnausväsymystä näissä kirjoitteluissa, mutta ihan mukavasti näitä on jaksanut kirjoitella niiltäkin päiviltä, jolloin ei tapahdu mitään. Tänä viikonloppuna tuli vähän lepäiltyä. Tai no siis aivot oli narikassa, mutta ruumis ei 🙂

Pyyhkäisin Vaalaan ja päätin käydä ajelemassa Nuojuan metsiä minne ollaan rakentamassa raakapuun lastauspaikkaa. Metsän kaataminen oli jo aseman seudulla aloitettu, mutta Ketunmaantien ympäristö oli lähes koskematon muutamia maalimerkkejä lukuunottamatta. Olihan siellä hienon näköisiä maisemia. Varsinkin nuo Kääriänojan ja Nuojuan ojan ylitykset.

Seuraavaksi ajelin Jylhämään vanhaa tiepohjaapitkin mistä lähdin palaamaan takaisin päin. Tulipa matkalla käytyä Lintukylällä, mikä on ollut todo-listalla vuosikymmeniä. Hienon näköistä aluetta. Varmasti ollut nätti paikka aikaisemmin, kun siellä on enemmän ihmisiä asunut.

Lintukylältä pyyhkäisin Nuojuan voimalaitoksen kautta kohti Nokkalaa. Nuojuan voimalaitoksen ja Nokkalan väliset riippusillat on tullut tarkistettua kymmenen vuoden välein. Oli aika siistiä, kun ensimmäistä kertaa nuo löysin. Tällä kertaa jo vähän hirvitti ajella niitä pitkin. Lankut olivat jo parhaat päivänsä nähneet.

Pyörin sen minkä kehtasin. Nämähän ovat Aarne Ervin suunnittelemia kuten monet muutkin Oulujoen voimalaitokset sekä niihin liittyvät rakennelmat. Ennen kotimatkaa piti vielä pyyhkäistä joen rantaan katsomaan Nuojuan lampea auringon laskussa. Tämäkin paikka jäänyt katsomatta aiemmin, kun on kunnioittanut vähän liikaa yksityisaluekylttejä 🙂

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.