Jarkko Tervonen

Autoja raviradalla

Ride In Oulu Motor Meet 2023

Aiheet: Autot

Tänään oli ohjelmassa Ride In Oulu Motor Meet, joka on järjestetty jo seitsemän kertaa. Muutaman kerran tapahtumassa on tullut käytyä autoja katsomassa. Saattoipa olla, että olin mukana jo ensimmäisessä miitissä. Pääasiassa tuli tutustuttua jenkkiautoihin mutta olihan siellä paljon hienoja eurooppalaisia ja japanilaisia autoja. Pari Grandaakin oli mukana. Milloinkahan tuon oman saisi sinne?

Lue lisää

Tunnisteet:

Talvinen kuva, missä ralliauto ajaa sivuluistussa ja lumi lentää

Penkkaurheilua pitkästä aikaa

Aiheet: Autot

Siitäpä on hetki aikaa, kun viimeksi olen käynyt katsomassa ralleja. Ainakin vuosi tai pari. Tällä kertaa lähdettiin katsomaan lauantaina Sanginjoella ajettuja rallisprintin SM-kauden avauskilpailua. Mukavaa ajanvietettähän se on varsinkin, muisti ottaa syötävää ja juotavaa mukaan. Pitääpä yrittää käydä enemmän näissä tapahtumissa, jos vain lähiseudulle osuu.

Lue lisää

Tunnisteet:

Nelipyöräsuuntausraportti

Ford Focus nelipyöräsuuntauksessa

Aiheet: Autot

Viime katsastuksessa, eli melko tarkkaan puolivuotta sitten, korjausmääräyksiin listattiin mm. toinen alapallonivel. Osan vaihtaminen oli yksinkertaista ja nopeaa, joten siitä ei sen enempää. Alapallonivel vaikuttaa auraukseen ja aina alapalloniveltä ruuvatessa pitäisi tarkistuttaa pyörän suuntaus. Tätä ei tarkasti kotikonstein voi tehdä vaan vaatii ammattikorjaamon työkaluja.

Lue lisää

Tunnisteet:

Ford Focus MK1 alapallonivel

Ford Fockus MK1:n etutukivarren irroitus

Aiheet: Autot

Olen harjoitellut viimeisen parin vuoden aikana omistamani 2003 vuoden Ford Focus -auton huoltoa. Melkolailla nollista on lähdetty ja huomattu, ettei tämä mitään rakettitiedettä ole. Teoriassa kaikki on selvää ja terveellä maalaisjärjellä ymmärrettävissä. Ainakin auton tuennan sekä jarrujen osalta.

Lue lisää

Tunnisteet:

Ford Focus MK1 - Tuulilasin pyyhkijä

Ford Focus MK1 tuulilasinpyyhkijänkorjaus

Aiheet: Autot

Pari tapausta tiedän, missä Ford Focus MK1 eli vuosimallit 1999-2003 tuulilasinpyyhkijät lopettavat toimimisen. Aluksi minullekin tuli mieleen tuulilasinpyyhkijöiden moottorin hajoaminen tai joku sähkövika, koska pyyhkijöiden päälle laittamisen jälkeen ei mitään ääntä kuulunut.

Lue lisää

Tunnisteet: