Jarkko Tervonen

Kuva ladulta Liminkajoen suistosta

Hiihtoladut Liminka: Liminkajokisuu

Aiheet: Hiihto

Hiihtolatujen kunnossapito näyttää olevan käytännössä loppu talvelta 2020-2021, mutta kun Kempeleen liikuntapalvelut mainitsi Facebook-päivityksessään nämä minun kirjoitukset niin julkaistaanpa tämä pöytälaatikkoon jäänyt kirjoitus.

Lue lisää

Tunnisteet:

Kuva Salonpään yhdysladulta

Hiihtoladut Tupos: Temmesjokisuu

Aiheet: Hiihto

Kempeleen ja Limingan välistä löytyy Tupoksen kylä, mistä löytyy lyhyen koululenkin lisäksi latu-ura Temmesjokisuulle. Laduille opasteet ovat vähän heikosti näkyvillä tai ainakaan minä en niitä nähnyt. Paras paikka Tupokselta on lähteä yläkoulun vieressä olevan uimarannan kohdilta kohti merta.

Lue lisää

Tunnisteet:

Kuva Salonpään yhdysladulta

Hiihtoladut Oulunsalo: Kisakangas

Aiheet: Hiihto

Oulunsalossa lentokentän takana Kisakankaalla on valaistu kilpatyylinen valaistu latu. Reitillä ei ole jyrkkiä nousuja tai laskuja, joten hiihtäminen on helppoa vähän kokemattomillekin. Kisakankaan viiden kilometrin lenkin voi jättää ”kesken” muutamasta kohdasta, jolloi niistä saa 1, 2 ja 3 kilometrin mittaisen lenkin. Näiden lisäksi löytyy viiden kilometrin mittainen valaisematon lisälenkki ja tietysti lentokentän ympärysladulle Kisakankaalta on vain muutama sata metriä.

Lue lisää

Tunnisteet:

Kuva Niittyrannan yhdysladulta

Hiihtoladut Kempele: Leton latu

Aiheet: Hiihto

Sarkkirannan urheilukeskuksen lenkin lisäksi alueelta löytyy hiihtoreitti merelle Leton kohdille. Latu lähtee Sarkkirannan puretun hyppyrimäen parkkipaikalta sähkölinjaa pitkin kohti Lettoa. Lettoon pääsee myös Niittyrannan Kuovin puiston parkkipaikalta, josta lähtee noin kilometrin mittainen yhdyslatu Leton ladulle.

Lue lisää

Tunnisteet:

Pertin lenkki kulkee Marjasuon läpi

Hiihtoladut Kempele: Pertin lenkki

Aiheet: Hiihto

Pertin lenkki on Kempeleen hiihtoladuista ehkä mielyttävin hiihtää. Noin 17,5 kilometrin pituinen lenkki on saanut nimensä seitsemän kertaisen paraolympiamitalistin Pertti Sankilammen mukaan. Lenkki liittyy myös Polarin historiaan sillä tavalla, että vuonna 1975 Pertti Sankilampi tapasi silloisen Oulun yliopiston professorin Seppo Säynäjäkankaan ja pyysi häntä kehittämään mittarin, jolla voisi mitata sykettä harjoituslenkeillä. Tämä johti myöhemmin Polar Electron perustamiseen.

Lue lisää

Tunnisteet: