Jarkko Tervonen

DriveDx -tilastot

USB-kiintolevyn tarkistus Mac OS X:ssä DriveDx-ohjelmalla

Aiheet: Tekniikka

Pistin tuossa pari viikkoa sitten myyntiin vanhoja tavaroita, joista osa on vielä myymättä. Joukossa oli myös muutama ulkoinen kiintolevy. Pitkään mietin mitä hintaa näistä voisi pyytää, koska OS X:n levytyökalu ei osannut lukea S.M.A.R.T. -tietoja ulkoisista kiintolevyistä. Pistin sitten niin halvalla nämä myyntiin, että ostajat saavat reilusti vastinetta rahoilleen vaikka ne sattuisivat hajoamaan. Kovin paljon näitä en ole koskaan käyttänyt.

Lue lisää

Tunnisteet:

Kuvaruutukaappaus Sparrow-sähköpostiohjelmasta

Monospace-fontit Sparrow-sähköpostiohjelmaan

Aiheet: Ohjelmat

Sparrow-sähköpostiohjelma on vanha tuttu ja testattu viime talvena ilmaisella kokeiluversiolla. Ainoa puute oli se, että fontteja ohjelmasta ei voi säätää mieleisekseen. Luultavasti en pysty tottumaan koskaan muihin kuin monospace-fontteihin posteja kirjoittaessa.

Lue lisää

Tunnisteet:

Macin OS X Lion nopeammaksi

Aiheet: Ohjelmat

Viime viikolla tuskailin Applen Aperture 3:n hitautta ja aloin etsimään neuvoja, miten Aperturen käytön saisi jouhevammaksi. Ensimmäisenä silmiin osoui TechPation artikkeli aiheesta. Ratkaisuna tarjottiin OS X:n välimuistihakemistojen tyhjentämistä. Parasta tässä on se, että myös koko koneen käyttö nopeutui huomattavasti. Ilmeisesti välimuistihakemistoihin oli kertynyt Tiger -> Snow Leopard -> Lion päivityksien aikana niin paljon ylimääräistä tavaraa, että se…

Lue lisää

Tunnisteet: