Jarkko Tervonen

mp3:sta iPhonen soittoääni

Aiheet: Musiikki, Ohjelmat

iPhoneen on kohtalaisen vaikea lisätä soittoääniä. Apple tietysti haluaisi, että kaikki soittoäänet tilattaisiin iTunes Storen kautta. iTunes Storessa soittoäänien hinta on korkea. Suosituin soittoääni, Smashing Pumpkinsin Tonight, Tonight maksaa 1,29 euroa. Soittoääni on korkeasta hinnastaan huolimatta luultavasti satunnaisesti kappaleesta poimittu kolmenkymmenen sekunnin pätkä.

Netissä on kuitenkin lukemattomia laillisia mp3-kappaleita, joista saa helposti omaan käyttöön pätkittyä paljon parempia soittoääniä. Tässäpä ohje vaikka miten saat Future Crewin Skavenin loistavasta Catch That Goblin!! -kappaleesta mukavan soittoäänen.

1) Lataa Catch That Goblin!! osoitteesta http://www.futurecrew.org/skaven/song_files/mp3/catch_that_goblin!!.mp3. Jos kappale alkaa pyörimään selaimessa, niin tallenna se työpöydällesi (Firefoxissa esim. Tiedosto -> Tallenna sivu nimellä… -toiminnolla).

2) Tuplaklikkaa työpöydällä olevaa catch_that_goblin!!.mp3-tiedostoa ja iTunes lisää kappaleen kirjastoosi. Voit lisätä kappaleen myös avaamalla iTunesin ja valitsemalla sen Arkisto -> Lisää kirjastoon… -toiminnon kautta.

3) Klikkaa iTunesissa hiiren oikealla napilla (tai läppärillä ctrl+hiiren nappi) Catch That Goblin!!! -kappaletta ja valitse Näytä tietoja. Kappaleen tiedoista valitse Asetukset-välilehti ja aseta siellä kappaleen alku- ja loppuajaksi haluamasi väli, jonka haluat kappaleesta soittoääneksi. Esimerkiksi tässä tapauksessa alkuaika 0:17 ja loppuaika 0:56 ja paina OK-nappia. Huom! iPhonen soittoäänien maksimikesto on 40 sekuntia.

4) Klikkaa taas hiiren oikealla napilla Catch That Goblin!! -kappaletta ja valitse Luo AAC-versio. iTunes luo kappaleesta kopion AAC-muodossa. Siirrä kopio kappaleesta työpöydälle drag ‘n’ droppaamalla.

5) Klikkaa työpöydällä olevaa kappaletta (mitä suuremmalla todennäköisyydellä Catch That Goblin!!.m4a ja valitse Näytä tietoja. Vaihda Nimi ja tarkenne -kohdasta tiedoston nimeksi Catch That Goblin!!.m4r. Finder kysyy haluatko varmasti muuttaa tarkenteen. Klikkaa Käytä .m4r -nappia.

6) Tuplaklikkaa Catch That Goblin!!.m4r -tiedostoa ja tiedosto avautuu iTunesissa soittoäänenä.

7) Varmista, että iTunesissa on soittoäänien synkronointi päällä (Laitteet -> puhelimesi nimi -> soittoäänet -välilehti).

8) Synkronoi iPhonesi klikkaamalla iTunesista Synkronoi-nappia.

9) Valitse luomasi soittoääni iPhonesta Asetukset -> Äänet -> Soittoääni -valikosta.

Toivottavasti näillä ohjeilla sait ladattua otteen haluamastasi mp3-kappaleesta iPhonen soittoääneksi.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.