Jarkko Tervonen

Tervetuloa uuteen iPhoneen

Tervetuloa uuteen iPhoneen

Aiheet: Tekniikka

”Tervetuloa uuteen iPhoneen” toivotteli Applen iTunes, kun muutama kuukausi sitten otin käyttöön iPhone 5:n. Hämmentävintä oli, että toimistonkoneella iTunes kysyi minulta ”Haluatko ottaa tämän iPhonen käyttöön uutena iPhonena vai palauttaa kaikki tietosi aiemmasta varmuuskopiosta”. Tästä saa sellaisen kuvan, että vaihtoehtoina on iPhonen nollaus ja kaiken aloittaminen puhtaalta pöydältä tai palauttaminen vanhan iPhonen varmuuskopioista. Jätin pitkäksi aikaa asian sikseen, koska tarvetta iTunesin käytölle ei toimistolla ole.

Lue lisää

Tunnisteet:

iPhone push-ilmoitusvirhe

iPhone push-ilmoitusongelmat

Aiheet: Tekniikka

Käytössä oleva iPhone 4 alkoi valittamaan, että puhelin pitäisi yhdistää iTunesiin, jotta ilmoituksia voitaisiin esittää. Puhelimessa on iOS:n uusin versio (7.1.2) tälle puhelimelle. Lähes jokaista ohjelmaa käynnistettäessä ruutuun tuli ilmoitus ”Käytä push-ilmoituksia yhdistämällä iTunesiin”.

Lue lisää

Tunnisteet:

iPhone-sovellukset

iPhonen työkalusovellukset

Aiheet: Ohjelmat

Tässäpä lista käyttämistäni iPhonen työkalusovelluksista. Suurimman osan näistä olen löytänyt vuosia sitten enkä ole jaksanut korvaavia oikein etsiä. Muutenkin tuntuu, että iOS-softien hinnat ovat lähteneet nousuun siinä määrin etten uusia ihan helposti testiin ota. Jos löytyy parempia niin saa vinkata.

Lue lisää

Tunnisteet:

SIM- ja MicroSIM-kortit

SIM-kortista MicroSIM-kortti

Aiheet: Tekniikka

Tämähän on jo vanha juttu aiemman blogin ajoilta. Koska tähän on linkattu niin paljon niin pakko kai se on tehdä uusi, jottei vierailijat tänne turhaan tulisi 🙂 Alla siis ohje miten SIM-kortista leikkaamalla tulee MicroSIM-kortti.

Lue lisää

Tunnisteet:

Neljäsosalle älypuhelimien omistajista riittäisi älytön puhelin

Aiheet: Ohjelmat

DNA ja Nokia ovat tehneet tutkimuksen suomalaisten älypuhelimien omistajien puhelimen käyttötottumuksista. Tutkimuksesta ilmenee, että 26% älypuhelimen omistajista eivät käytä puhelinta muuhun kuin puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Lisäksi tutkimuksesta käy ilmi, että 49% älypuhelimien omistajista käyttävät puhelintaa muuhun kuin puhumiseen ja tekstiviesteihin alle viisi minuuttia päivässä. Siis mitä ihmettä? Puolet suomalaisista älypuhelimien omistajista tulisi ainakin tällä hetkellä toimeen kymmenen kertaa…

Lue lisää

Tunnisteet: