Jarkko Tervonen

Neljäsosalle älypuhelimien omistajista riittäisi älytön puhelin

Aiheet: Ohjelmat


DNA
 ja Nokia ovat tehneet tutkimuksen suomalaisten älypuhelimien omistajien puhelimen käyttötottumuksista. Tutkimuksesta ilmenee, että 26% älypuhelimen omistajista eivät käytä puhelinta muuhun kuin puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Lisäksi tutkimuksesta käy ilmi, että 49% älypuhelimien omistajista käyttävät puhelintaa muuhun kuin puhumiseen ja tekstiviesteihin alle viisi minuuttia päivässä.

Siis mitä ihmettä? Puolet suomalaisista älypuhelimien omistajista tulisi ainakin tällä hetkellä toimeen kymmenen kertaa halvemmalla kapulalla. Toivottavasti asia on niin, että näistä osa vasta harjoittelee puhelimen käyttöä muuhun kuin puhumiseen ja tekstailuun.

Älypuhelimen käyttöä kannattaa opetella ihan ottamalla käyttöön nettiselain sekä mahdolliset musiikkisoittimet, jos vain musiikin kuuntelu kiinnostaa. Tämän lisäksi löytyy mukavasti erilaisia sovelluksia ihan ilmaiseksi. iPhone-käyttäjänä osaan suositella ainakin uutisnarkkareille mm. seuraavia sovelluksia:

iUutiset: iUutiset kerää kattavan valikoiman yleisiä uutisia eri lähteistä. Etuna iUutisissa moniin muihin samanlaisiin sovelluksiin on se, että iUutisten otsikoissa on ohjaus monesti uutissaitin mobiiliversiooon.

HS.fi 2.0: Helsingin Sanomien iPhonelle optimoitu versio. Tätä lukee melkein mielummin kuin nettiselaimella käytettävää versiota vaikka käytössä olisi pöytäkone.

Foodie.fm: Kauppareissuilla avuksi tilanteisiin, missä ei tiedä mitä haluaisi kokata. Reseptit löytyvät usealle eri ruualle. Lisäominaisuuksina ohjelma löytää lähimmät S-ryhmien kaupat ja osaa optimoida ostoskorin näiden kauppojen hyllyiltä löytyvien tuotteiden mukaan. Ostokset voi kuitenkin tehdä myös muissa kuin S-ryhmien kaupoissa 🙂

Facebook:& Tätä on varmasti turha enempää esitellä. iPhonelle optimoitu sovellus on samaan tapaan helpompi käyttää kuin Facebookin nettisivut.

AccuWeather Weather App: Jos iPhonen mukana tuleva sääohjelma ei täytä vaatimuksia niin kannattaa kokeilla AccuWeatherin ratkaisua. Itse tarvitsen tarkempia säätietoja ja ennustuksia enemmän kesällä kuin talvella, joten en osaa sanoa miten ennustukset pitävät paikkansa talvella. Kesällä ne osuvat aika oikeaan ainakin Pohjoismaiden alueella.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.