Jarkko Tervonen

SoundCloudiin tutustuminen

Aiheet: Netti

Olen tässä kuunnellut satunnaisia SoundCloudissa jaossa olleita musiikkikappaleita heidän nettisivujensa kautta tai blogikirjoituksiin upotettuina. Usealla “underground”-artistilla on jaossa tuotoksia SoundCloudissa, mutta tämän lisäksi sieltä löytyy myös tunnetumpien, kuten Mobyn sivuja. Ainoaksi musiikin tarjoajaksi SoundCloudista ei vielä ole, mutta ainakin elektropainotteisesta musiikista pitävälle täältä löytyy kuunneltavaa.

Viikonloppuna AppStoreen tutustuessa huomasin, että SoundCloudiin on saatavilla myös työpöytä- ja iPhone-sovellukset. Mobiilipuolelle löytyy sovellus myös Androidille. Ei muuta kuin softat lataukseen ja testaamaan.

Nettisivuille upotetuissa Flash Playereissä ongelmana on se, että ne hidastavat selaimen käyttöä ja kappaleiden kuuntelu loppuu, kun vahingossa sulkee selaimen tai sen välilehden, missä playeri pyörii. Erillisissä sovelluksissa tätä ongelmaa ei ole. SoundCloudin työpöytäsovellus noudattaa tuttua musiikin kuunteluun suunniteltujen sovellusten kaavaa. Vasemmalla on lista soittolistoista, keskellä kappalelistaus ja oikealla on tarkempaa tietoa kuunneltavasta kappaleesta ja artistista. Sovelluksen kautta voi ladata omalle koneelle kappaleet mp3-muodossa. Ainoa puute sovelluksessa on se, että uusien artistien löytämiseen ei ole muuta tapaa kuin tekstihaku. Etsimisen joutuu tekemään nettisivujen kautta.

SoundCloudin iPhone-sovelluksen käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Sovellus ei toimi offline-tilassa, mutta 3G-yhteydelläkin streamaaminen onnistuu helposti. Soittolistat eivät näy iPhone-sovelluksessa vaan käyttäjä joutuu tyytymään suosikkilistaukseen. Ehkä soittolistojen synkronointi on tulevaisuudessa myös iPhone-sovelluksessa.

SoundCloudin iPhone-sovellus sijoittuu omassa käytössä heti Spotifyn jälkeen kakkoseksi, koska kappaleet on helppo pitää synkronoituna työpöytäsovelluksen kanssa. iPod + iTunes -yhdistelmällä tämä on lähes mahdotonta, kun käytössä on useampi pöytäkone/läppäri, millä musiikkia kuuntelee.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.