Jarkko Tervonen

SIM- ja MicroSIM-kortit

SIM-kortista MicroSIM-kortti

Aiheet: Tekniikka

Tämähän on jo vanha juttu aiemman blogin ajoilta. Koska tähän on linkattu niin paljon niin pakko kai se on tehdä uusi, jottei vierailijat tänne turhaan tulisi 🙂 Alla siis ohje miten SIM-kortista leikkaamalla tulee MicroSIM-kortti.

Eli melko tarkkaan vuosi sitten sain käyttööni iPhone 4:sen. Ongelmaksi tuli se, että minulla oli tavallisen kokoinen SIM-kortti iPhone 3GS:ssä ja ei jaksanut kauppaan lähteä MicroSIM-korttia tilaamaan. Nopeasti Googlettamalla selvisi, että on vaikka minkälaisia SIM => MicroSIM -leikkureita, joilla voi normaalikokoisesta SIM-kortista leikata MicroSIM-kortin.

Korttileikkurit ovat kuitenkin ihan turhia ja normaalin SIM-kortin voi aika ronskisti leikata keittiösaksilla MicroSIM-kokoon. Turhat ilmat vain pois piirin ympäriltä ja lovi samaan kulmaan kuin se on normaalissa SIM-kortissa. Alla on kuvassa normaali SIM-kortti ja normaalista kortista leikattu MicroSIM-kortti.

SIM-kortti ja leikattu MicroSIM-kortti

Aluksi kannattaa jättää vähän piirin ympärille muovia ja testata sitä esimerkiksi iPhonen MicroSIM-kelkkaan. Lopputuloksen pitäisi näyttää tältä:

Leikattu MicroSIM iPhone 4:n MicroSIM-kelkassa

Oma leikelty kortti on kestänyt hyvin vuoden päivät, joten varma tapa tämä on. Tietenkin jokainen leikkaa korttinsa omalla vastuullaan. Ei muuta kuin iloisia askarteluhetkiä 🙂

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.