Jarkko Tervonen

Revontulet Kempeleessä 2.10.2013

Syksyn ensimmäiset revontulet kuvattu

Aiheet: Valokuvaus

Eilen illalla katselin Docventuresin jälkiliukkaita Exit Through the Gift Shopin tiimoilta televesiosta ja surffailin samalla läppärillä, kun sähköpostiin kilahti Ilmatieteenlaitoksen Revontulihälyttimen viesti siitä, että revontulet luultavasti näkyisi taivaalla. Taivaalle tähyilijän onneksi Kempeleen kunta säästää katujen valaistuksessa, joten ohuempikin revontuliharso on mahdollista havaita helposti omalta pihalta. Niinpä eilenkin ohut harso näkyi heti ulos mennessä ja leimuamisen huomasi heti, kun silmä tottui pimeään. Parin kymmenen minuutin räpsimisen jälkeen koneella kuvista sai yllä olevan näköisiä kaivettua ulos vähän säätelemällä valoisuutta ja värejä.

In 39 minutes the Aurora Borealis should be at STORM LEVEL! (5.67 Kp) http://t.co/clL4v31pfu
— Aurora_Alerts (@Aurora_Alerts) October 2, 2013(https://twitter.com/Aurora_Alerts/statuses/385539052025675776)

Nukkumaan mennessä piti vielä tarkistaa mitä @Aurora_Alerts kertoo Twitterissä taivaan aktiivisuudesta. Storm Level -ilmoitushan sieltä oli juuri tullut, mutta enää ei jaksanut pihalle lähteä vaikka harvoin pääsee kuvaamaan kirkasta taivasta näin lämpimällä säällä.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.