Jarkko Tervonen

DBS Golden Flash

DBS Golden Flash -polkupyörä

Aiheet: Pyöräily

Parin viikon kesäloma meni niin vauhdikkaasti, ettei ehtinyt saamaan oikein mitään järkevää aikaan. Kun loma oli lusittu, niin huomasin läheisellä metallinkeräyslavalla mukavan värisen polkupyörän rungon. Selvisi, että pyörä on DBS Golden Flash. Tästä norjan helkamasta puuttui eturengas, mutta muuten sopiva aihio pyörälle, jonka käyttötarkoitus on liikkuminen huolettomasti lyhyillä matkoilla omalla kylällä. Metallinkeräyslavojen dyykkaaminen ei mahda ihan lailista puuhaa olla, mutta olen pyrkinyt viemään lavoille tavaraa enemmän kuin sieltä ottamaan 🙂 Tällä kertaa tämä runko lähti mukaan.

DBS Golden Flash

Pesin pyörän ja purin osiin. Kumeja ja kahvoja lukuunottamatta pyörän ajokuntoon saamiseksi kaikki tarvittavat osat löytyivät hyllystä. Otin takarenkaasta koon ylös ja marssin kauppaan ostamaan uusia kumeja renkaisiin. Tulipa yllätyksenä kuinka huono valikoima 26-590-renkaille on. Motonetistä löytyi vain yksi malli tälle vanteelle. Kun palasin kauppareissulta takaisin tallille, niin huomasin hyllyssä olleen 26-tuumaisen vanteen olevan isompi kuin tämä 590. Halusin pyörään molempiin renkaisiin samanlaiset kumit, joten mittailin 28-622 vanteiden mahtuvan pyörään, jos lokasuojat ottaa pois. Siispä vaihtamaan renkaita isompiin. Onneksi parit 28-tuumaiset vanteet löytyivät hyllystä.

DBS Takarengas

Takahaarukasta piti leikata lokasuojan kannake pois, jotta 28-tuumainen rengas mahtui nätisti. Etuhaarukkaan ei muuta tarvinnut tehdä kuin poista lokasuoja.

DBS Keula

Satulaksi ruuvasin ylimääräiseksi jääneen Selle Italian X1 -satulan. Pyörästä tuli aika näppärän näköinen. Pitää vielä pohtia maalaanko rungon vai jättäisikö tälläiseksi.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.