Jarkko Tervonen

Eilisen Strava-reitti

Voitietä Murtoon

Aiheet: Pyöräily

Lauantain maantielenkki sinetöi päätöksen, että paremmat kengät talvikäyttöön täytyy saada. Kävin sitten hakemassa norjalaiselta 45NRTH:n Japanther -talvipyöräilykengät. Kengät tuntuivat hiukan muovisilta, mutta silti paljon lämpimimmiltä kuin muut omistamani pyöräilykengät. Valitsin kooh 48, jotta kengän sisään mahtuu vähän paksumpi sukka. Pykälää pienempi koko olisi ollut juuri sopiva kesäkengäksi.

Sitten uudet kengät jalkaan ja testaamaan pikku pakkaseen. Sarkkirannan reittiä oli polettu kahden fatbiken voimin. Omalla 29:llä sille ei ollut asiaa, joten polkasin Köykkyriin. Siellähän oli koiranulkoilijat olleet ahkerana ja polkeneet hankeen polkuja. Mourunkiin menevää Voitietä oli ajettu autolla, joten sekin oli ajettavassa kunnossa. Ajelin tuota tietä pitkin aina Murtoon asti. Matka kesti puolitoista tuntia ja kello oli jo puoli kymmenen, joten päätin polkea pyöräteitä pitkin takaisin kotiin.

Paluumatkalla nopeudet nousi kolmenkympin tietämiin eikä jalat paleltuneet. Kengät siis täytti odotukset. Pakkaskestävyys varmasti riittää, kun kompressiosukan lisäksi laittaa merinovillasukan.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.