Jarkko Tervonen

Macbook Airin näyttö ja näppäimistö

Paluu WordPress-maailmaan

Aiheet: Yleinen

Vuonna 2017 vaihdoin blogin moottorin WordPressistä Jekylliin. Markdownilla juttujen kirjoittelu, versionhallinta Gitissä ja nopeat staattiset sivut viehättivät. Vuoden 2019 tienoilla alkoi Jekyllin pakettien riippuvuuksien kanssa taiteilu kyllästyttämään. Testailin Gatsbyä sekä Gridsomea. Vue-pohjainen Gridsome vei voiton ja muutin vanhan Jekyll-pohjaisen blogin Gridsomen päälle. Gridsomen myötä pystyi tekemään muutamia sivuston nopeuteen ja käytettävyyteen liittyviä parannuksia helpommin.

Vaan niinhän siinä kävi, että vanha suola alkoi janottamaan. WordPress on kehittynyt vuosien varrella valtavasti ja varsinkin kirjoittamisesta on tullut paljon helpompaa. Kaikista eniten olen kaivannut kuvien hallintaa mikä oli staattisten sivugeneraattoreiden kanssa hieman hankalaa. Paikkansa niillekin on mutta, nyt tämä sivusto pyörii taas WP:n päällä.

Tämä uusi WordPress-teema on nopeasti tehty, mutta sitä on tarkoitus parannella ajan mittaan. Kirjoitusten lukeminen onnistuu ja ehkä myös kommentointi pitkästä aikaa. Unohdin ottaa aikaisempien sivustoversioiden RSS-feedien URL:t talteen. Toivottavasti ne vielä jostain löytyvät, niin vanhat lukijat löytävät nämä uudet kirjoitukset.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.