Jarkko Tervonen

Macbook Airin näyttö ja näppäimistö

Paluu WordPress-maailmaan

Aiheet: Yleinen

Vuonna 2017 vaihdoin blogin moottorin WordPressistä Jekylliin. Markdownilla juttujen kirjoittelu, versionhallinta Gitissä ja nopeat staattiset sivut viehättivät. Vuoden 2019 tienoilla alkoi Jekyllin pakettien riippuvuuksien kanssa taiteilu kyllästyttämään. Testailin Gatsbyä sekä Gridsomea. Vue-pohjainen Gridsome vei voiton ja muutin vanhan Jekyll-pohjaisen blogin Gridsomen päälle. Gridsomen myötä pystyi tekemään muutamia sivuston nopeuteen ja käytettävyyteen liittyviä parannuksia helpommin. VaanRead More

Lue lisää

Tunnisteet:

Laulujoutsenet Papinkarin lintutornilta kuvattuna

Mitenkä tavoitteet vuodelle 2021 edistyy?

Aiheet: Yleinen

Alkuvuodesta listasin vähän tavoitteita vuodelle 2021. En muista olisinko aiemmin tälläistä tehnyt. Ehkä puoli tosissani, mutta en vielä kertaakaan näin tosissani. Ja tuskin vieläkään olen tosissani 😀 Nyt on yli neljännes vuotta kulunut, joten hyvä tehdä pieni tarkistus missä mennään.

Lue lisää

Tunnisteet:

Pikkuvarpuset oksalla

Vuodenvaihteen kuulumisia v. 2020-2021

Aiheet: Yleinen

Vuosi 2020 meni vauhdilla ohi. Myös minä monen muun tapaan tein töitä pääsääntöisesti etänä kotoa käsin. Kodin ja työpaikan välisten matkojen poistuminen lisäsi vapaa-aikaa ja ehkä siitä syystä tuntui, että vuonna 2020 ehti tekemään vähän vaikka mitä.

Lue lisää

Tunnisteet:

Varessäikän edusta vappuna 2020

Pakollinen koronapäivitys

Aiheet: Yleinen

Rustataan muutamia mietteitä talteen tältä korona-ajalta. Omaan elämään tämä eristäytyminen ja ihmisten välttely ei ole mahdottomasti vaikuttanut. Työt siirtyivät etätöiksi aikaisessa vaiheessa. Aluksi vähän häiritsi se, että joutuu olemaan kotona eikä saa olla kotona, kuten aiemmin pitkiä etätyöpätkiä tehdessäni. Vaan siihenkin on tottunut hyvin.

Lue lisää

Tunnisteet:

unainen rintamamiestalo

Vuosi 2019 ja suunnitelmia vuodelle 2020

Aiheet: Yleinen

Kulunut vuosi meni vauhdilla. Hyvä, että blogailut kävi edes mielessä. Muutaman kirjoituksen kirjoitin, mutta en tähän omaan blogiin. Vuosi oli kuormittava edellisiin vuosiin verrattuna omalta kohdalta, mutta varmasti muille ihan normaalia elämää 🙂

Lue lisää

Tunnisteet: