Jarkko Tervonen

Leton vasta niitetty latupohja ilta-auringossa

Mikä olisi talven kuntoilulaji?

Aiheet: Harrastukset, Hiihto, Pyöräily

Hieman alavireinen olo ollut kuukauden ajan ja nyt vasta on kuntoilu alkanut maistumaan. Illat viilenevät ja pimenevät, joten mukavaa liikkumisaikaa iltaisin ei ole mahdottoman paljon. Pyöräily on kivaa, mutta tuo pimeässä pyöräily ei napostele. Valoja ostaa lisää, mutta se on taas yksi asia mikä täytyy ottaa huomioon lenkille lähtiessä. Ja vaikka olisi kuinka hyvät valot, niin liukkaus saattaa silti yllättää. Ongelma ei ole se, että pelkäisin kaatumista vaan se, että joutuu linkuttamaan takaisin kotiin. Lähiseudut on niin kulutettu pyörällä, että matkat suuntautuvat aina 10-20km päähän kotoa.

Juokseminen on mukavaa ja vaivatonta. Käytännössä shortsit jalassa voi painella pitkälle syksyyn. Paidaksikin riittää joku mukava pitkähihainen. Lämpöä on helppo säädellä oman vauhdin mukaan. Sykkeiden säätely onkin sitten astetta vaikeampaa.

Välillä olen leikitellyt ajatuksella, että jos jättäisi talven hiihdot väliin ja jatkaisi vain pyöräilykautta läpi talven. Pyöräilyssä ongelmaksi tulee kylmät ilmat ja niihin pukeutuminen. Taas helppous viehättää ja tässä juoksu ja hiihto vie voiton pyöräilystä. Molempia voisi tehdä pelkällä alusasulla läpi vuoden. Pyöräilessä vauhdit nousee sen verran, että pitää olla useampi kerros käytössä.

Ehkä talven tultua hiihto nousee päälajiksi kuntoilla. Tänään kävin katsastamassa lähiladun, kun huomasin että pohja oli niitetty. Tämä lupaa hyvää. Muutamana talvena niitto on jätetty väliin ja menee pitkään ennenkä latu on hiihdettävässä kunnossa.

Tunnisteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja eli Jarkko Tervonen on Webin monitoimimies, musiikin kuuntelija, pyöräilijä, retkeilijä, frisbeegolffaaja ja paljon muuta.