Mastodon-tunkkaukset
Eilen Mastodonin puolella mainosteltiin uuden 4.2.0-beta1 -version julkaisua ja pitihän se ajella sisään. Vaan eipä se minulla mennyt aivan pelkkien komentojen kopioimisella komentoriville. Illalla väsyneenä yritin ongelmaa ratkaista, mutta eri Rails-versiot, buildaus, yms. on sen verran vierasta, ettei siitä mitään tullut. Aamulla tuorein silmin ongelma näytti aivan selvältä. Eli joku Mastodonin käyttämä moduuli hyödyntää joko…
Lue lisää
Tunnisteet: atklinuxmastodonnodejsrails
Nopeammat sivut AMP:lla
Sain tehtäväksi vaihteeksi parantaa erään sivuston hakukonenäkyvyyttä sekä katsoa mitä käytettävyydelle voisi tehdä. Sivusto pyöri Wordpressin päällä ja siinä oli säästeliäästi käytetty lisäosia, mutta käytössä oleva web-hotelli tarjoili sivuja kovin hitaasti. Ajattelin, että nopein tapa nopeuttaa sivuja on kääntää Wordpress-sivusto Jekyll-sivustoksi. Tässä meni pari iltaa. Kiitos tästä selkeälle layoutille.
Lue lisää
Tunnisteet: ampgooglejekyllseowordpress
Sivujen optimointia
Viime päivinä olen optimoinut PitStop Finlandin kotisivuja ja samalla huomasin, että näille sivuille voisi tehdä pienen remontin. Mitään isompaa ei tarvinnut tehdä kuin pieniä korjauksia sinne tänne.
Lue lisää
Tunnisteet: googlejekyllkotisivutoptimointi
Sivujen päivitys
Eloa havaittavavissa näilläkin sivuilla. Kovin huonolle huolenpidolle tämä blogi on jäänyt viime aikoina. Nyt kuitenkin innostuin hieman tuunaamaan tätä ja vaihdoin alustan WordPressistä Jekylliin. Halusin uuden kevyemmän layoutin, mutta en nyt jaksanut alkaa säätämään WordPressin teemaa vaan valitsin kevyemmän vaihtoehdon eli Jekyllin. Jekyllissä tehdään sivuille omat templatet, joita käytetään kääntäessä sisältö kiinteiksi kotisivuiksi.
Lue lisää
Tunnisteet: jekyllkotisivut
Varmistettua turvaa Let’s Encryptin sertifikaateilla
Jokin aika sitten Google on alkanut suosimaan hakutuloksissa suojattuja yhteyksiä tarjoavia sivustoja. Aluksi tämä hieman kauhistutti, koska SSL-sertifikaatit olivat melko hintavia. Pian markkinoille ilmaisia sertifikaatteja saapui tarjoamaan Let’s Encrypt, jota rahoittavat monet nettibisneksessä olevat tahot.
Lue lisää
Tunnisteet: httpslet's encryptnginxsslwordpress